Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kvitová řeší problémy s achillovkou a její start na Roland Garros zůstává nejistý

Zdravotní potíže řeší necelý týden před začátkem Roland Garros také Petra Kvitová. Kvůli poraněné noze odehrála od svého vítězství v Miami na začátku dubna jen jeden zápas.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová není před Roland Garros stoprocentně fit

"Od Miami bojuju s potížemi na noze, proto jsem se odhlásila ze Stuttgartu i z Říma. Odehrála jsem turnaj v Madridu, ale tam to nebylo optimální," uvedla česká jednička.

Ve španělské metropoli prohrála hned první zápas s Němkou Jule Niemeierovou. A stále se podle svých slov necítí úplně fit. "Měla bych hrát Roland Garros, ale není to stoprocentní," uznala Kvitová.

Nyní je v péči profesora Pavla Koláře. "Měla dekompenzaci spíš chronického problému s Achillovou šlachou, docházela na léčbu a stav se výrazně zlepšil. Teď začala trénovat," přiblížil Kolář. "Uvidíme, jestli stihne Roland Garros, ale myslím, že ano," zůstal optimistický.

Naopak zranění pravého stehna světové jedničky Polky Igy Šwiatekové z Říma by nemělo být vážné. Čeká ji pouze několikadenní pauza a pařížský Grand Slam by měla stihnout.

Šwiateková se zranila ve středu v závěru druhého setu čtvrtfinále s Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu. V rozhodující sadě poté za stavu 2:2 zápas vzdala a přišla o šanci vyhrát turnaj v Římě potřetí za sebou.

"Ucítila jsem náhlou bolest v pravém stehnu. Po zápase jsem šla na kontrolu a nemělo by se jednat o nic vážného," uvedla Šwiateková. Pařížský turnaj začne za deset dní.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články