Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvitová první zápas po Australian Open zvládla. V Petrohradu vyřadila Azarenkovou

Návrat na kurty po porážce ve finále Australian Open zvládla dobře. Petra Kvitová ve 2. kole turnaje v Petrohradu, kde obhajuje titul, porazila 6:2, 7:6 bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou. Ve čtvrtfinále narazí na osmou nasazenou Donnu Vekičovou.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Dmitri Lovetsky

Světová dvojka měla zápas dlouho pod kontrolou. Sice v úvodu dvakrát ztratila servis, ale od stavu 1:2 vyhrála nad bývalou světovou jedničkou Azarenkovou osm her v řadě. Celkově získala deset z následujících 11 gemů a za stavu 5:1 ve druhé sadě měla mečbol.

O možnost ukončení zápasu se připravila dvojchybou, vypadla z rytmu a z jasného setu se stalo drama. Azarenková srovnala na 5:5 a Kvitová byla ráda, že se hrál tie-break, v kterém si pomohla returnem. Půl hodiny po prvním mečbolu měla další a nakonec využila díky přesnému bekhendu do rohu třetí mečbol.

"Byla to nuda, proto jste zápas natáhla?" ptal se moderátor Kvitové na kurtu. "To opravdu ne," řekla Kvitová a pokračovala: "Nevím, proč jsem udělala dvojchybu. Chtěla jsem to ukončit dřív, ale zvládla jsem to v tie-breaku a jsem ráda."

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová si v Petrohradu poradila s Azarenkovou

Kvitová v sobotu prohrála ve finále grandslamového Australian Open. V pondělí přiletěla na pár hodin do Prahy a v Petrohradu je od úterý. "Až před zápasem jsem si při rozehrávce vyzkoušela kurt a cítím se tady dobře," řekla česká tenistka.

Ve čtvrtfinále Kvitová, která je v Rusku bez trenéra, narazí na osmou nasazenou Donnu Vekičovou. S chorvatskou tenistkou se dosud na okruhu WTA utkala jen jednou před pěti lety a duel v Miami tehdy vyhrála.

Bez boje do čtvrtfinále prošla třetí nasazená Ruska Darja Kasatkinová. Její slavná krajanka Maria Šarapovová, která v prvním kole vybojovala první vítězství na ruském území po více než deseti letech, odstoupila kvůli zranění ramena.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články