Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvitová prohrála s Radwaňskou, Wozniacká překvapila Šarapovovou

Singapur – Petra Kvitová nevstoupila dobře do Turnaje mistryň. Ve svém úvodním utkání v Bílé skupině v Singapuru hodně chybovala a Polce Agnieszce Radwaňské podlehla 2:6 a 3:6. Návrat na turnaj po třech letech oslavila Caroline Wozniacká. Dánka porazila favoritku Rusku Marii Šarapovovou po boji 7:6, 6:7 a 6:2.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP autor: Mark Baker

Kvitová s Radwaňskou se dostaly na kurt až hodinu před půlnocí singapurského času. V tyrkysově modrém oblečení i botách hrající Kvitová se nemohla dostat do tempa a příliš kupila chyby. "Rveš to z pozic, z kterých to je těžký. Ve výměnách jsi lepší, ale zklidni to a vydrž to trpělivě," radil Češce za stavu 2:5 u lavičky její trenér David Kotyza. Ale marně, jeho svěřenkyně hned vzápětí o první set přišla.

Ve druhém setu se Kvitová mírně zlepšila, poprvé získala podání Radwaňské a vedla 3:2. Jenomže stále nepůsobila svěže, byla u míčů později a posílala je mimo lajny nebo do sítě. Další čtyři hry proto ztratila a čtvrt hodiny před jednou v noci zmizela poražená do šatny. Udělala 42 nevynucených chyb, Radwaňská jen devět. Kvitová letos popáté ze šesti zápasů prohrála se soupeřkou z elitní desítky žebříčku.

Chyběla energie

"Tohle opravdu nebyl můj den. Udělala jsem hodně lehkých chyb a Aga se dobře držela své taktiky. Přinutila mě hrát delší výměny, než jsem chtěla," řekla Kvitová Radiožurnálu po zápase, který skončil čtvrt hodiny před jednou v noci. "Není snadné hrát v tuhle noční dobu tenis. Obyčejně už spím. Chyběla mi energie, ale bylo to stejné pro nás obě," řekla světová trojka.

Znovu se Kvitová postaví na kurt ve čtvrtek a pak v pátek, a nad Šarapovovou i Wozniackou by měla vyhrát, aby mohla myslet na postup. "Turnaj nekončí, ještě mám před sebou minimálně dva zápasy," řekla Kvitová, loňská semifinalistka vrcholu sezony a jeho vítězka z roku 2011.

Caroline Wozniacká
zdroj: ČTK/AP autor: Mark Baker

Wozniacká se dostala na Turnaj mistryň v letech 2009 až 2011, loni byla náhradnicí, ale znovu hraje až nyní a se světovou dvojkou Šarapovovou svedla v dlouhých výměnách urputnou bitvu. První set získala ve zkrácené hře Dánka, druhý Ruska. Ve třetí sadě Wozniacká získala od stavu 2:2 čtyři gamy v řadě a zápas ukončila po třech hodinách a třinácti minutách.

"Jsem unavená, ale byl to skvělý a vyrovnaný zápas," řekla Wozniacká, která porazila Šarapovovou stejně jako letos na US Open. Šarapovová má šanci stát se po Turnaji mistryň světovou jedničkou, ale prohra její naděje snížila. Ruska musí postoupit do finále či turnaj vyhrát, ale vše závisí i na výsledcích aktuální jedničky Sereny Williamsové. Američance nyní stačí postoupit do finále, aby počtvrté v kariéře ukončila rok v čele žebříčku WTA.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 6,5 mil. dolarů):

Bílá skupina:

A. Radwaňská (6-Pol.) - Kvitová (3-ČR) 6:2, 6:3, Wozniacká (8-Dán.) - Šarapovová (2-Rus.) 7:6 (7:4), 6:7 (5:7), 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy