Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Kvitová prohrála, po Sydney jedničkou nebude

Sydney - Tenistka Petra Kvitová prohrála v semifinále turnaje v Sydney s obhájkyní titulu Číňankou Li Na 6:1, 5:7 a 2:6. Češka tak přišla o možnost stát se poprvé světovou jedničkou, k tomu potřebovala v Sydney získat titul. Druhou možnost sesadit Dánku Caroline Wozniackou může mít Kvitová teoreticky na grandslamovém Australian Open, který začne v Melbourne v pondělí.

Petra Kvitová
zdroj: ISIFA/EPA

V souboji s Li Na Kvitová stejně jako o kolo dříve dominovala první sadě. Češka diktovala tempo výměn, opět dobře podávala a za 26 minut vedla 6:1. O pauze si Číňanka zavolala trenéra a manžela na poradu a její hlas zněl bezmocně.

Kvitová působila sebejistě ještě čtyři hry a vedla nadějně 3:1. Jenomže Li Na začala hrát odvážněji, hlouběji do kurtu a Kvitová dělala chyby. V jedenácté hře ztratila Češka podruhé v setu podání a zápas musel rozhodnout třetí set.

Reakce Li Na:

"Byl to těžký zápas a pomohla mi porada s manželem po první sadě. Říkal, že pokud budu hrát pořád stejně, tak rychle prohraju."

Rozhozená Kvitová přišla hned v úvodu třetí sady o podání a prohrávala 0:2. Li Na tlačila Češku dlouhými míči pod nohy a stále častěji trefovala vítězné míče. Kvitová měla v šesté hře dva brejkboly, ale neuspěla a frustrovaně pustila raketu. Rozjetá Číňanka nepustila Kvitovou k vítězným míčům a zápas jistě dokončila. 

Jednadvacetiletá Kvitová prohrála s Li Na i loni na Roland Garros. Na antuce v Paříži vedla nad Číňankou v třetí sadě 3:0, ale zápas rovněž ztratila. V boji o titul se vítězka Roland Garros Li Na utká v pátek buď se světovou trojkou Victorií Azarenkovou z Běloruska nebo s Polkou Agnieszkou Radwaňskou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články