Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kvitová přehrála světovou juniorskou jedničku Bencicovou

Tokio - Petra Kvitová načala úspěšně turnaj v Tokiu. Sedmá nasazená hráčka si poradila se světovou juniorskou jedničkou Belindou Bencicovou ze Švýcarska a zdolala ji po setech 7:5 a 6:4 a postoupila do třetího kola. Kvitovou napodobila postupem Lucie Šafářová. Vítězka z Québecu vyřadila ve 2. kole turnajovou osmičku Robertu Vinciovou z Itálie po výhře 7:5 a 6:4.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP

Kvitová měla s šestnáctiletou Bencicovou, 326. hráčkou žebříčku WTA, plné ruce práce. První set rozhodla až brejkem ve dvanácté hře. Druhý set byl na chvilku kvůli dešti přerušen a Kvitová jako první za stavu 3:3 přišla o podání. Ve zbylých třech gamech ale povolila Švýcarce slovenského původu jen tři míče.

"První kola jsou pro mě vždycky obtížná a jsem ráda, že jsem prošla dál. Belinda je mladá, nadějná a hrála velmi dobře. Zkušenosti mi určitě pomohly," řekla Kvitová po utkání, ve kterém si pomohla pěti esy a 33 vítěznými údery.

Příští soupeřkou třiadvacetileté Kvitové, semifinalistky v Tokiu z roku 2011, bude Číňanka Pcheng Šuaj nebo americká tenistka Madison Keysová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články