Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová postoupila v Miami do třetího kola, Šafářová opět prohrála

Miami – S rozdílnou úspěšností si vedly české tenistky Petra Kvitová a Lucie Šafářová ve svém úvodním vystoupení na turnaji v Miami. Osmá nasazená hráčka, která měla na úvod volný los, zdolala Američanku Irinu Falconiovou za hodinu a čtvrt 6:1, 6:4 a postoupila do třetího kola. Naopak Šafářová prohrála i třetí zápas po návratu na okruh WTA po zdravotní pauze, Yanině Wickmayerové z Belgie podlehla 2:6, 3:6.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Fred Beckham

Šestadvacetiletá dvojnásobná wimbledonská vítězka zvládla úvodní set bez větších problémů a ve druhém se rovněž brzy ujala vedení. V osmé hře sice zaváhala a dovolila o rok mladší soupeřce vyrovnat, vzápětí ale odpověděla dalším brejkem a zápas dopodávala.

Jedenáctá nasazená Šafářová, která měla stejně jako Kvitová v 1. kole volný los, neměla v duelu s Wickmayerovou šanci. První příležitost k brejku si vypracovala až v sedmé hře druhého setu, kdy už prohrávala 2:4, a přestože ji na třetí pokus využila, vyrovnat nedokázala. Svůj servis vzápětí znovu ztratila a po hodině a 11 minutách se s turnajem rozloučila hned po prvním utkání stejně jako v Indian Wells a Dauhá.

Ve třetím kole se Kvitová utká s třicátou nasazenou Ruskou Jekatěrinou Makarovovou, která otočila duel s Lesjou Curenkovou z Ukrajiny a zvítězila 3:6, 6:4, 6:3. O rok starší soupeřku v dosavadních šesti vzájemných zápasech Kvitová čtyřikrát porazila, vyhrála i zatím poslední duel v roce 2014 v New Havenu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články