Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvitová postoupila v Indian Wells do osmifinále, Nadal vypadl

Indian Wells - Tenistka Petra Kvitová postoupila na turnaji v Indian Wells do osmifinále. Osmá nasazená ve třetím kole porazila Rusku Světlanu Kuzněcovovou 6:3, 2:6 a 6:0 a o čtvrtfinále bude hrát s Dominikou Cibulkovou ze Slovenska.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP

Turnaj nečekaně už ve třetím kole přišel o obhájce titulů. Ukrajinec Alexandr Dolgopolov vyřadil prvního hráče světa Rafaela Nadala ze Španělska 6:3 3:6 a 7:6 a Italka Camila Giorgiová zdolala Rusku Marii Šarapovovou 6:3, 4:6 a 7:5.

S Cibulkovou se Kvitová střetla pětkrát a čtyři zápasy vyhrála. Jedinou porážku utrpěla loni začátkem roku v Sydney, kde prohrála drtivě dvakrát 1:6. Cibulková začala letošní rok v životní formě, hrála finále Australian Open a před cestou do Indian Wells vyhrála turnaj v Acapulcu. V žebříčku si vylepšila maximum na 11. místo.

Nadal, který měl namále už ve druhém kole s Radkem Štěpánkem, vedl nad Dolgopolovem v tie-breaku třetího setu 4:2, ale náskok neudržel. Ukrajinec tak oplatil Španělovi nedávnou porážku z finále turnaje na antuce v Riu de Janeiro.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

"Měl jsem dost brejků, abych zápas vyhrál, ale nehrál jsem dobře od základní čáry. Nešel jsem si pro body. A dělal jsem příliš mnoho chyb," řekl Nadal po druhé prohře v sezoně. První mu připravil Švýcar Stanislas Wawrinka ve finále Australian Open, kde Španěla trápila bolavá záda.

Při předchozích osmi startech v Indian Wells hrál Nadal vždy minimálně semifinále, teď skončil už ve třetím kole. Dolgopolov, 31. hráč světa, přitom se španělským tenistou dosud všech pět duelů prohrál ve dvou setech. "Aspoň jsem mohl na chvíli potěšit lidi na Ukrajině," řekl Dolgopolov v narážce na politický konflikt s Ruskem.

Dvaadvacetiletá Giorgiová, 79. hráčka světa, dosáhla výhrou nad světovou pětkou Šarapovovou největšího vítězství v kariéře. "To byl skvělý zápas," radovala se Italka. "Nehrála jsem dobře, měla jsem daleko ke svému tenisu," řekla Ruska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články