Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kvitová postoupila v Brisbane přes Petrovovou, Hradecká končí

Brisbane (Austrálie) - Česká tenistka Petra Kvitová zahájila sezonu vítězstvím nad Ruskou Naděždou Petrovovou. V Brisbane porazila třetí nasazenou hráčku 7:6, 6:3 a napodobila nedělní úspěch krajanky Lucie Šafářové, která si na stejném turnaji rovněž zahraje ve 2. kole. Smůlu na los měla Lucie Hradecká, jež se po úspěšně zvládnuté kvalifikaci postavila proti nejvýše nasazené domácí Samantě Stosurové. Finalistka loňského French Open měla zprvu se svou soupeřkou problémy, ale nakonec vyhrála 7:6 a 6:1.

Hradecká se snažila těžit ze svého tvrdého servisu, navíc Stosurové hned v úvodu vzala podání. "Trefovala dobře míčky, navíc se její velmi silné podání ze začátku hůře četlo. Ale nezpanikařila jsem a snažila se dostat pomalu zpátky, což se podařilo," komentovala zápas Stosurová, která musela dokonce odvracet jeden setbol.

Na podniku s dotací 220.000 dolarů se v úvodním kole přestaví rovněž Barbora Záhlavová-Strýcová a Iveta Benešová. Diváci se naopak nedočkají Slovenky Daniely Hantuchové, která se musela odhlásit kvůli poranění achillovky na levé noze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články