Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Kvitová postoupila v Adelaide do 2. kola, Plíšková vypadla. V Hobartu se dařilo Bouzkové

Petra Kvitová vstoupila úspěšně do turnaje v Adelaide a porazila Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu 6:3, 7:5. Karolína Plíšková naopak v generálce na Australian Open vypadla po postupu z kvalifikace hned v úvodním duelu hlavní soutěže s Američankou Danielle Collinsovou. V Hobartu postoupila Marie Bouzková. Česká hráčka, která poprvé v kariéře plní roli turnajové jedničky, porazila Jaqueline Cristianovou z Rumunska 7:6, 6:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová porazila Rybakinovou, Plíšková končí

Kvitová v Austrálii uspěla i ve třetí dvouhře nové sezony bez ztráty setu a navázala na výhry ze soutěže smíšených týmů United Cup.

V duelu wimbledonských šampionek se mohla proti úřadující vítězce z All England Clubu stoprocentně spolehnout na své podání. Soupeřce nenabídla ani jeden brejkbol, sama však v každém setu jednou servis Rybakinové získala.

Soupeřce oplatila porážku z prvního vzájemného duelu vloni na podzim v Ostravě. "Snažila jsem se hrát rychleji než Jelena. V Ostravě hrála vážně skvěle a věděla jsem, že výborně podává," řekla na kurtu Kvitová.

Uvědomovala si, že příležitostí k brejku nebude mít moc. "Snažila jsem se soustředit na svůj servis a počkat si na šance prolomit její," popsala taktiku.

"Moc výměn jsme neodehrály, takže to bylo o podání a jednom dvou úderech. Mně podání fungovalo výborně, s tím jsem spokojená," dodala.

Plíšková naopak na výhru v hlavní soutěži v letošním roce stále čeká. Na druhém turnaji v Adelaide sice úspěšně prošla kvalifikací, přes úvodní kolo ale stejně jako minulý týden na prvním z přípravných turnajů na stejných kurtech nepřešla. S finalistkou loňského Australian Open prohrála 2:6, 4:6.

Čtyřiadvacetiletá Bouzková v náročných větrných podmínkách v Hobartu vydřela úvodní set až po 70 minutách v tie-breaku, který vyhrála 7:2.

Takřka hodinu se obě hráčky přetahovaly i ve druhé sadě, v níž opět česká reprezentantka musela dotahovat náskok soupeřky, než potvrdila roli favoritky.

Tereze Martincové nevyšlo první kolo hlavní soutěže stejně jako minulý týden v Aucklandu ani na druhém turnaji sezony.

Proti Lauře Siegemundové sice po obratu z 2:5 na 7:5 získala úvodní set, další dva ale hladce ztratila 1:6 a 2:6 a s Němkou prohrála i pátý vzájemný zápas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články