Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kvitová postoupila do čtvrtfinále, dařilo se i Štěpánkovi a Šafářové

Sydney – Blíže postu světové jedničky je po dnešní výhře tenistka Petra Kvitová, když postoupila na turnaji v Sydney do čtvrtfinále. Wimbledonská vítězka v dnešním druhém kole porazila Rumunku Alexandru Dulgheruovou 7:5, 3:6 a 6:4. V Sydney si čtvrtfinále zahraje také Lucie Šafářová, které za stavu 6:1 a 2:0 vzdala kvůli zranění Ruska Světlana Kuzněcovová. Mezi muži se dařilo Radku Štěpánkovi, ten v úvodním kole porazil Belgičana Xaviera Malisse 6:7 a dvakrát 6:4.

Petra Kvitová
zdroj: ISIFA/EPA

Druhá hráčka světa Kvitová potřebuje turnaj v Sydney vyhrát, aby usedla na tenisový trůn. S Dulgheruovou loni prohrála v 1. kole US Open a i v Austrálii Rumunka vítězku Turnaje mistryň trápila. Jednadvacetiletá Kvitová hodně kazila, ale nakonec dokázala po dvou hodinách a osmnácti minutách využít první mečbol.  

"Byl to první zápas sezony venku a na turnaji, což je vždycky těžké. Hrála jsem čtyři zápasy v Perthu, ale to bylo něco jiného," řekla Kvitová. V Perthu vyhrála minulý týden s Tomášem Berdychem Hopmanův pohár, který se hrál v hale. "Proto jsem si musela zvykat na slunce a vítr, což jsou pro mě nejtěžší podmínky. Největší problém kvůli tomu mám při podání, ale tentokrát fungovalo dobře," řekla. Právě díky podání dokázala Kvitová zápas bez problémů ukončit. Za stavu 5:4 ve třetí sadě sice prohrávala 0:30, ale pak za pomoci servisu získala čtyři míče v řadě. První mečbol využila po vítězném forhendu u sítě do odkryté části kurtu.

Soupeřkou Češky v boji o semifinále bude Slovenka Daniela Hantuchová, se kterou se dosud střetla třikrát. Všechny zápasy se hrály minulou sezonu a Kvitová je vyhrála. V případě postupu by se mohla v semifinále utkat se Šafářovou, která má ve čtvrtfinále za soupeřku vítězku Roland Garros Li Na z Číny.

Zápas zachraňovala nejvýše nasazená Caroline Wozniacká. Dánka už prohrávala ve třetím setu se slovenskou tenistkou Dominikou Cibulkovou 0:4, ale dokázala vývoj otočit a zvítězit 7:5, 2:6 a 6:4. "Už jsem si opravdu myslela, že jsem zápas ztratila. Uvolnila jsem se, nestarala se o skóre a fungovalo to," řekla Wozniacká.

Rosol si zahraje v Aucklandu s Ferrerem o první čtvrtfinále

Tenista Lukáš Rosol se po pátečním zisku prvního titulu ve čtyřhře na okruhu ATP v Dauhá dočkal vítězství i v singlu. Na turnaji v novozélandském Aucklandu vyřadil v prvním kole Alberta Ramose 6:2, 6:4 a o premiérovou účast ve čtvrtfinále se utká s jiným Španělem, obhájcem titulu a světovou pětkou Davidem Ferrerem.

Daviscupový reprezentant Rosol, jemuž patří 74. místo v žebříčku ATP, v minulém týdnu v Dauhá vypadl v prvním kole se srbským favoritem Victorem Troickým, ale následně došel k životnímu úspěchu ve dvojici se Slovákem Filipem Poláškem. V Aucklandu Ramose od začátku drtil, vedl už 5:0, ale "kanára" mu nakonec neuštědřil. I ve druhé sadě měl šestadvacetiletý tenista navrch a může se těšit na duel s Ferrerem, na něhož během kariéry zatím nenarazil. Loňský vítěz novozélandského turnaje měl v úvodním kole volno.

Hradeckou zradil v Hobartu servis

Tenistku Lucii Hradeckou zradil v generálce na grandslamové Australian Open servis a turnaj v Hobartu pro ni skončil už v prvním kole. Fedcupová šampionka a specialistka na čtyřhru se dopustila osmi dvojchyb a Izraelce Shahar Peerové podlehla po setech 3:6 a 1:6.

Minulý týden v Aucklandu se přitom šestadvacetiletá Hradecká dostala do čtvrtfinále a ve čtyřhře společně s Andreou Hlaváčkovou vybojovaly trofej. Dnešní zápas v Hobartu jí ale vůbec nevyšel, od stavu 3:3 v úvodním setu kupila chyby a "kanára" ve druhé sadě odvrátila až v šesté hře. Náladu si může v Tasmánii zlepšit v deblu, kde tvoří se Španělkou Anabel Medinaovou nejvýše nasazený pár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články