Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kvitová: Poslední měsíce byly emocionálně náročné, teď se cítím prázdná

Londýn - Pohádkový comeback na trávu v Birminghamu se v All England Clubu neopakoval. Petra Kvitová podlehla americké tenistce Madison Brengleové a putování slavným Wimbledonem pro ni skončilo ve 2. kole. Po vážném zranění ruky z prosince loňského roku dělala pro návrat do kolotoče turnajů WTA maximum. Momentálně se ovšem cítí mentálně i fyzicky unavená. Občas ji navíc zasáhnou ošklivé vzpomínky na vypjaté chvíle.

Petra Kvitová
zdroj: REUTERS autor: Andrew Couldridge

"Byla to pohádka, ale jsem ráda, že je všechno za mnou. Poslední měsíce byly emocionálně náročné a cítím se teď prázdná," řekla dvojnásobná šampionka londýnského grandslamu. "Moje tělo je unavené a mentálně se mi ulevilo, že je konec," dodala.

Před půl rokem její tenisová kariéra málem skončila. Během prosincového přepadení jí ve vlastním bytě pachatel ošklivě pořezal všechny prsty levé ruky, v níž drží raketu, a následně podstoupila náročnou čtyřhodinovou operaci.

Prošla si obtížným obdobím. "Všechno, co se stalo, nejde z hlavy vygumovat. Tu a tam se zablýskne a vzpomenu si na opravdu těžké chvíle," přiznala Kvitová. "Musím dál pracovat mentálně, aby se to stávalo co nejmíň, posunula jsem se v hlavě dál a tohle těžké období proměnila v něco dobrého, aby mi to pomohlo v tenise i v životě."

Vyřazení ve 2. kole bylo překvapením. Kvitová nicméně hrála teprve třetí turnaj po zranění. "Šest měsíců je prostě šest měsíců a během chvilky se to opravdu dohnat nedá," uvedla.

Během herní pauzy pracovala v rámci možností na kondici. Ale právě fyzicky v utkání s Brengleovou nevydržela. "Tenisová kondice je jiná než normální," podotkla pětinásobná fedcupová vítězka. "Chodila jsem po horách, běhala jsem, dělala toho moc a vydržela spoustu, ale když jsem přišla na kurt, tak jsem cítila, že to je něco jiného. Budu na tom pracovat dál. Toho už se nezbavím," prohlásila Kvitová.

Při návratu na kurty říkala, že tenis vnímá jinak. Že má určitý nadhled, který dříve neměla. Přesto si porážku hodně brala. "Je to hrozně těžké, protože to je něco, za čím se honím celou tu dobu. Jsem tady a zase chci něco víc. Na jednu stranu je dobré mít tenhle motor, ale na druhou stranu bych se měla někdy zastavit a nebýt na sebe tak přísná. Říct si: 'Dobrý'. Musím se na to podívat z obou stran," konstatovala.

Z Londýna zamíří domů. "Pojedu se podívat za dětmi (bratrů, pozn. autora) jako hrdá tetička," těšila se. Pak nejspíše zamíří do Grenoblu, kde navštíví francouzského specialistu Dominiqua Thomase. "Abychom pocvičili konečky prstů, který mi pořád haprujou. Párkrát mi tam raketa zavrklala. Těším se, až to posuneme trošku dál. Pak si sedneme s trenéry a řekneme si, co bude dál," popsala Kvitová.

Turnajový plán má jasně daný. Je přihlášená na americké turnaje na betonu v Torontu, Cincinnati, New Havenu a na US Open. "Uvidíme, jak to všechno půjde," zakončila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články