Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kvitová poskočila, v žebříčku je už čtvrtá

Londýn – Česká tenistka Petra Kvitová se ve světovém žebříčku posunula na čtvrtou příčku a opět tak vylepšila své nejlepší umístění v kariéře. Postavení si vylepšil také Tomáš Berdych, který se po zisku titulu v Pekingu posunul o tři místa na sedmou pozici. Wimbledonská vítězka Kvitová se sice v Pekingu rozloučila již v druhém kole, k vylepšení osobního maxima jí však pomohlo brzké vyřazení Rusky Věry Zvonarevové. Ta neobhájila loňskou finálovou účast a propadla se na páté místo.

Petra Kvitová
zdroj: Isifa/EPA autor: Paul Crock

Kvitová si v postavení oproti minulému týdnu o jedno místo polepšila a čtvrtým místem se vyrovnala Heleně Sukové. Výše byly ve světovém žebříčku v historii jen tři české rodačky: Martina Navrátilová (1. v červenci 1978), Jana Novotná (2. v červenci 1997) a Hana Mandlíková (3. v dubnu 1984). 

Berdych v neděli v Pekingu ukončil bezmála tříleté čekání na titul a díky šestému triumfu v kariéře se také přiblížil účasti na Turnaji mistrů. V pořadí letošního roku se z osmého místa posunul na sedmé před Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu, kterého vyřadil v semifinále, a ztrácí 15 bodů na šestého Mardyho Fishe z USA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články