Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kvitová porazila Smitkovou a zahraje si v Šen-čenu semifinále

Šen-čen - Tenistka Petra Kvitová postoupila na turnaji v čínském v Šen-čenu do semifinále. Světová čtyřka zvládla český souboj s dobře hrající Terezou Smitkovou a zvítězila 7:5 a 6:4. V duelu o finále dvojnásobnou wimbledonskou vítězku Kvitovou čeká Švýcarka Timea Bacsinszká (47. v pořadí WTA), s kterou se dosud nestřetla.

Kvitová měla s rychle hrající Smitkovou (69.) dlouho problémy. V prvním setu dokonce prohrávala 3:5 a čelila dvěma setbolům. Dvacetiletá Smitková ale situaci nezvládla, chybovala a favoritka sadu otočila ziskem čtyř her v řadě.

K zisku druhého setu stačil Kvitové brejk ve třetím gamu. Smitková ale jinak držela krok, dobře podávala a razancí úderů se Kvitové vyrovnala. V důležitých momentech více chybovala, tak jako v závěru, kdy měla dva brejkboly na 5:5, ale místo toho Kvitová po přímém bodu z podání využila druhý mečbol.

Kvitová potvrdila, že v posledních letech s krajankami na okruhu WTA neprohrává. Naposledy podlehla Lucii Hradecké v Madridu v roce 2012. Od té doby už vyhrála čtrnáct českých duelů v řadě, v loňské sezoně měla bilanci 10:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články