Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Kvitová porazila Hantuchovou a je blízko postu jedničky

Sydney – Tenistku Petru Kvitovou dělí dvě výhry od postu světové jedničky. Česká hráčka na turnaji v Sydney, který musí vyhrát, aby vystřídala v čele pořadí WTA Dánku Caroline Wozniackou, porazila ve čtvrtfinále Slovenku Danielu Hantuchovu po jasném úvodu 6:0 a 6:4. Soupeřkou wimbledonské vítězky Kvitové v boji o finále bude Číňanka Li Na, s kterou prohrála Lucie Šafářová 2:6 a 6:7.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Jednadvacetiletá Kvitová porazila Hantuchovou počtvrté v kariéře. V olympijském centru v Sydney nejdříve Slovenku jasně přehrávala. Češka od začátku dominovala, v prvním setu získala 26 výměn a soupeřce povolila jen osm. "Kvitová hraje jako šampionka, jako jednička, je nezastavitelná," uvedli komentátoři Eurosportu.

Po půlhodině vedla Kvitová nad Hantuchovou 6:0 a 2:0 a teprve poté povolila soupeřce získat game. Kvitová trochu polevila, vítězné míče nahradily chyby, od stavu 3:1 ztratila tři hry a poprvé v utkání prohrávala (3:4). Nenechala se ale rozhodit, dostala se zpět do rytmu a zbylé tři hry už česká hvězda vyhrála.

"Jsem sama překvapená, jak jsem hrála. Hrála jsem výborně, což je před blížícím se Melbourne dobré vědět," řekla spokojená Kvitová s úsměvem na rtech v rozhovoru na kurtu a s myšlenkami na grandslamové Australian Open, které začne v pondělí. 

V semifinále Kvitová narazí na světovou pětku a vítězku Roland Garros Li Na, s kterou má doposud vyrovnanou bilanci 1:1. "Petra má výborný servis, který se vytáčí ven, a skvělou ruku. Je to nebezpečná soupeřka. Hrát proti ní je vždy výzva," řekla Li Na o Kvitové.

Se soutěží se rozloučil Radek Štěpánek ve dvouhře mužů. Daviscupový reprezentant prohrál ve druhém kole s Finem Jarkkem Nieminenem 6:7, 7:5 a 1:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články