Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kvitová porazila Beguovou ve dvou setech a postoupila do osmifinále

Paříž - Petra Kvitová si na French Open zahraje osmifinále. Dostala se do něj po bezproblémovém utkání s Rumunkou Beguovou. Kvitová porazila soupeřku za 59 minut 6:3 a 6:2. Její osmifinálovou soupeřkou bude Švýcarka Baczinská.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP autor: Michel Euler

V prvním a druhém kole vyhrála Kvitová až po třísetových bitvách, v kterých nasbírala celkem 101 nevynucených chyb. V duelu s Beguovou jich udělala jen devět. "Byl to můj nejlepší zápas tady a jsem ráda, že to bylo jen ve dvou setech a zase si tu po delší době zahraju osmifinále," uvedla Kvitová.

Vyšel jí vstup do zápasu. Ve druhé hře vzala Rumunce servis, sama nepřipustila při svém podání problémy a vedla 3:0. Dvojnásobné wimbledonské vítězce nakonec jeden brejk k zisku úvodního setu stačil. Hrála bez výkyvů, což dokládá statistika - vítězné údery jasně převýšily nevynucené chyby v poměru 12:5. "Lépe jsem servírovala, to mi pomáhalo, že jsem měla tlak a pomohla si pár body. Potom se hned lépe hraje," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová postoupila přes Beguovou snadno do osmifinále

I ve druhém setu pokračovala Kvitová v téměř bezchybné hře a nutila razantními údery k nepřesnostem soupeřku. Druhý brejk v utkání se jí povedl čistou hrou na 3:2. Na nepříliš zaplněném hlavním kurtu Philippa Chatriera v úvodním utkání dne vydržela koncentrovaná, a do konce zápasu už neztratila ani game.

"Byl to můj nejlepší zápas tady a jsem ráda, že to bylo jen ve dvou setech a zase si tu po delší době zahraju osmifinále," uvedla Kvitová. "Věděla jsem, že musím hrát lépe, víc si pro to chodit, protože kdybych hrála jako v předchozích zápasech, tak už jedu domů. Proto jsem byla asi více donucená hrát svoji hru," prohlásila.

O postup do čtvrtfinále bude Kvitová hrát v pondělí s třiadvacátou nasazenou Timeou Bacsinszkou ze Švýcarska, jež porazila 6:4, 6:2 turnajovou šestnáctku Madison Keysovou z USA. S Bacsinszkou se Kvitová utkala letos v lednu v semifinále v Šen-čenu na tvrdém povrchu a prohrála ve dvou setech. "Hraje tady hodně dobře. Myslím, že zdejší kurty sedí její hře," řekla Kvitová na adresu hráčky, jež dosud v Paříži neztratila set a v druhém kole vyřadila Terezu Smitkovou. "Hodně se zlepšila, takže budu muset přemýšlet o tom zápase v Šen-čenu a snažit se hrát lépe," dodala česká jednička.

V mužské dvouhře postoupila hladce do osmifinále světová jednička Novak Djokovič. Srb nečelil v utkání s mladým Australanem Thanasim Kokkinakisem brejkbolu a vyhrál třikrát 6:4. Obhájce titulu a devítinásobný šampion Roland Garros Rafael Nadal deklasoval Andreje Kuzněcova z Ruska 6:1, 6:3, 6:2. Djokovič a Nadal mají před sebou poslední překážku před očekávaným vzájemným soubojem ve čtvrtfinále.

Třetí nasazený Andy Murray z Británie zdolal 6:4, 6:2, 6:3 jinou australskou naději Nicka Kyrgiose a vyhrál třinácté utkání na antuce za sebou. Naopak hodně se na postup nadřela světová jednička a majitelka 19 grandslamových titulů ve dvouhře Serena Williamsová. Až na konci druhého setu zlomila Bělorusku Victorii Azarenkovou a zvítězila 3:6, 6:4 a 6:2.

Dvouhra - 3. kolo:

Kvitová (4) - Beguová (30-Rum.) 6:3, 6:2.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články