Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvitová poprvé za šest let den před Šarapovovou netrénovala

Singapur - Výhrou nad Ruskou Marií Šarapovovou si Petra Kvitová udržela naději na postup do semifinále Turnaje mistryň. Před zápasem s Dánkou Caroline Wozniackou se nezabývá variantami, jak postoupit, ale snaží se soustředit na samotný zápas. "Z naší skupiny můžeme postoupit ještě všechny čtyři. Mě zajímá jenom zápas s Carolinou," řekla Kvitová.

Petra Kvitová po výhře nad Marií Šarapovovou
zdroj: ČTK/AP

Pokud v pátek porazí Wozniackou 2:0 na sety, zajistí si postup z Bílé skupiny. S Dánkou má bilanci 4:4, na Turnaji mistryň ji v roce 2011 porazila, ale poslední zápas loni v Cincinnati prohrála. "Dlouho jsem s ní nehrála. Dál skvěle běhá, ale zlepšila se a hraje útočněji," řekla Kvitová o bývalé světové jedničce Wozniacké, která zatím v turnaji porazila Šarapovovou i Polku Agnieszku Radwaňskou.

Právě s Radwaňskou Kvitová v úterý prohrála a na kurtu působila unaveně. "Ten den jsem byla smutná a z tenisu otrávená," vracela se Kvitová k úvodnímu duelu. Ten skončil až po půlnoci a Češka usnula až v pět hodin nad ránem.

David Kotyza se proto rozhodl, že své svěřenkyni dá poprvé za šest let, co ji trénuje, den před zápasem volno, aby nabrala chuť. "Vyčistila jsem si mysl, uvolnila se," řekla Kvitová po výhře 6:3 a 6:2 nad Šarapovovou. Ve středu se podívala na video zápasu se Šarapovovou z nedávného finále z Pekingu, pracovala i s psychologem Michalem Šafářem.

Utkání se světovou dvojkou sice nezačala dobře, ale od stavu 0:2 v prvním setu se rozehrála a zápasu dominovala. Pomohlo, že Ruska hraje podobně rychle jako česká tenistka. "S Marií to bývá maso, ale když míče víc létají, chce se mi do nich víc chodit," řekla Kvitová. Proti Wozniacké to ale bude stejné jako s Radwaňskou a bude na Kvitové, aby hrála. "Musím do toho jít hodně agresivně," plánovala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články