Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kvitová pomstila Plíškovou a v oblíbeném Wu-chanu už je v semifinále

Turnaj ve Wu-chanu dvakrát vyhrála a zatím má solidně našlápnuto k triumfu číslo tři. Petra Kvitová porazila přemožitelku Karolíny Plíškové Dajanu Jastremskou z Ukrajiny 6:2, 6:4 a po pěti měsících si na WTA Tour zahraje semifinále.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Xiao Yijiu

Šampionka z Wu-chanu z let 2014 a 2016 bude o finále bojovat s Američankou Alison Riskeovou.

Devatenáctiletá Jastremská ve středu porazila nečekaně hladce světovou dvojku Plíškovou, proti sedmé hráčce žebříčku Kvitové ale neměla prakticky šanci. Dvojnásobná wimbledonská vítězka, kterou v posledních měsících trápilo levé předloktí, podala sebevědomý výkon a ani ve třetím duelu na turnaji neztratila set.

Do semifinále postoupila Kvitová popáté v sezoně a poprvé od dubnového turnaje ve Stuttgartu, kde získala 27. turnajový titul v kariéře. V Číně sbírá důležité body pro postup na Turnaj mistryň, v pořadí sezony jí zatím patří sedmé místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová pomstila Plíškovou a ve Wu-chanu je v semifinále

Jastremská byla pro Kvitovou neznámou soupeřkou, ale od trenéra informace měla. "Samozřejmě mi řekl postřehy a měl pravdu, ráda hraje agresivně a snaží se do toho chodit. Já se ale snažila být první ta, co to spustí, aby neměla čas na svoji hru. Byl to docela náročný zápas, který jsem odehrála solidně," řekla Kvitová.

Po zdravotních problémech s rukou zažívá znovu na kurtu vítězné pocity. "Jsem ráda, že jsem po delší době odehrála za sebou slušné zápasy. Jsem v semifinále od Stuttgartu, pak jsem toho moc nevyhrála, byla jsem hodně zraněná. Konečně se to povedlo," dodala.

Páteční soupeřkou Kvitové bude nečekaně Riskeová, neboť z pozice 35. hráčky žebříčku vyřadila světovou trojku Elinu Svitolinovou. Ukrajince nechala jen čtyři gamy a po výhře 6:1, 6:3 nad ní zvítězila poprvé na čtvrtý pokus.

Kvitová se utká s Riskeovou potřetí v kariéře, ale oba předchozí zápasy sehrály už před šesti lety. Bilanci mají 1:1, v obou případech se hrálo také na tvrdém povrchu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články