Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kvitová po tříhodinové bitvě vydřela v Brisbane postup přes Collinsovou

Petra Kvitová zahájila sezonu vydřeným vítězstvím nad Američankou Danielle Collinsovou. Světová sedmička v Brisbane po více než tříhodinovém boji vyhrála 6:7, 7:6, 6:3. Kateřina Siniaková v dalším utkání prvního kola ztratila pětkrát za sebou podání a Australance Ajle Tomljanovicové podlehla 6:1, 3:6, 0:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová se na postup v Brisbane nadřela

Kvitová vedla v úvodní sadě 5:3, ale neukončila ji ani při dvou setbolech při podání Collinsové, ani pak při svém servisu. V tie-breaku promarnila vedení 6:3, Američanka vyhrála pět výměn za sebou.

"Na začátku utkání a v průběhu celého prvního setu jsem byla docela nervózní. Začala jsem dobře, ale nedokázala jsem v tom pokračovat. To, že jsem neproměnila tři setboly v tie-breaku, mi rozhodně moc psychicky nepomohlo," uvedla Kvitová.

Naopak v druhém setu se česká favoritka ocitla na pokraji porážky, když ztratila servis a prohrávala 4:5. Brejk ale získala zpět a ve zkrácené hře tentokrát na třetí pokus set ukončila.

V třetí sadě se už Collinsová vzepjala jen při snížení z 1:4 na 3:4, Kvitová po třech hodinách dovedla zápas k postupu a v druhém kole nastoupí proti Anett Kontaveitové z Estonska.

"Soupeřka se vrátila do zápasu a já jsem naštěstí byla schopna udržet servis," oddechla si Kvitová. "Na výhru po třech hodinách jsem hodně pyšná. Je fajn být ve druhém kole," dodala vítězka turnaje v Brisbane z roku 2011.

Siniaková nenavázala na třísetovou výhru nad Tomljanovicovou z loňského US Open. Po hladce vyhraném prvním setu sebrala soupeřce servis i na úvod druhé sady, ale pak už na dvorci kralovala pětadvacetiletá Australanka.

Siniaková prohrála podání pětkrát za sebou a v rozhodujícím setu podlehla 0:6. Světová deblová jednička si pak spravila chuť ve čtyřhře, v níž spolu s Barborou Krejčíkovou porazily pár Mihaela Buzarnescuová, Nadija Kičenoková 6:4 a 6:0.

Strýcová začala v Aucklandu třísetovou výhrou nad Townsendovou

Barbora Strýcová porazila v prvním kole turnaje v novozélandském Aucklandu Američanku Taylor Townsendovou 6:2, 6:7, 6:3.

O minimálně zopakování loňské čtvrtfinálové účasti bude nasazená pětka usilovat v utkání s další americkou hráčkou Amandou Anisimovovou, která postoupila po skreči Slovenky Jany Čepelové.

Dvaatřicetiletá Strýcová vstoupila do utkání s o deset let mladší soupeřkou výborně a rychle vedla 4:0. V úvodním setu čelila jedinému brejkbolu, který odvrátila a sadu dopodávala.

Také druhý set začala brejkem, Američance se však povedlo vyrovnat na 4:4 a vyrovnaný tie-break zvládla lépe.

Třetí sadu rozhodl jediný brejk v osmém gamu, při svém podání pak zakončila Strýcová zápas po bezmála dvou a půl hodinách čistou hrou.

Kristýna Plíšková odvrátila dva mečboly, postoupila po skreči

Do druhého kola turnaje v čínském Šen-čenu postoupila Kristýna Plíšková. Domácí držitelka divoké karty Pcheng Šuaj za stavu 3:3 ve třetí sadě utkání vzdala kvůli zranění.

Plíšková je sice ve světovém žebříčku o 31 míst výš, ale dvaatřicetiletá Číňanka dlouho potvrzovala dobrou formu z konce minulého roku. V prvním setu vzala české tenistce třikrát podání a v úvodu druhé sady vedla 2:0.

V desátém gamu při svém servisu měla Pcheng Šuaj dva mečboly, ale Plíšková se ubránila a dovedla set do tie-breaku. V něm využila čtvrtý setbol.

V rozhodující sadě šla domácí hráčka do vedení 3:1, Plíškové se povedlo vyrovnat. Pak si Pcheng Šuaj vyžádala ošetření, po němž se rozhodla v zápase nepokračovat.

O čtvrtfinále, v němž byla v Šen-čenu v předchozích dvou letech, si Plíšková zahraje s Monikou Niculescuovou. Rumunská tenistka deklasovala čtvrtou nasazenou Lotyšku Jelenu Ostapenkovou 6:0, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články