Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kvitová nestačila v Pekingu na Bartyovou a Turnaj mistryň ještě nemá jistý. Pomoct jí může Svitolinová

Na stvrzení postupu na Turnaj mistryň si ještě Petra Kvitová musí počkat a nemá to už ve svých rukách. Česká tenistka prohrála ve čtvrtfinále turnaje v Pekingu po velkém boji se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou. Česká hráčka podlehla Australance 6:4, 4:6 a 3:6 za dvě hodiny a osm minut.

Sport
zdroj: ČT4

Kvitová si mohla výhrou definitivně zajistit účast na Turnaji mistryň, ale z Pekingu mohla odjíždět s jistotou startu v Šen-čenu i v případě porážky. Na vrchol sezony by se dostala už nyní, pokud by Kiki Bertensová ve čtvrtfinále prohrála s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou. Nizozemka však Ukrajinku porazila 7:6, 6:2 a udržela si naději na finále WTA Tour.

Devětadvacetiletá Kvitová se střetla s letošní vítězkou French Open Bartyovou už počtvrté a potřetí se hrály tři sety. Kvitová rozhodla první sadu ve čtvrté hře, v které po vítězném bekhendovém returnu využila jediný brejkbol úvodní sady. "Myslím, že v prvním setu jsem neudělala moc chyb a ani v gemu, kdy mě brejkla, jsem jí tam nedala nic zadarmo. To prostě byla typická Petra," ocenila Bartyová soupeřku.

I ve druhém setu měla Kvitová dlouho navrch. Ani jeden z pěti brejkbolů ale nevyužila a za stavu 4:5 poprvé přišla o podání. V úvodu rozhodujícího dějství vzala Australance servis, jenže vzápětí přišla o svůj. Bartyová se postupem času zlepšovala, trápila českou tenistku čopy a Kvitová znovu ztratila servis v dlouhém gemu na 3:5. Poté sice ještě odvrátila tři mečboly, ale při čtvrtém už kapitulovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová po porážce v Pekingu nemá jistý Turnaj mistryň

"Myslím, že to byl jeden z nejkvalitnějších zápasů, který jsem letos odehrála. Petra ze mě vždycky dostane to nejlepší," řekla Bartyová. "Od nás obou to bylo na neskutečně vysoké úrovni. I kdybych prohrála, dívala bych se na ten zápas stejně, což není obvyklé," dodala světová jednička.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová se podesáté v kariéře utkala s první hráčkou a porážka přerušila její sérii tří výher nad jedničkou žebříčku. Bilanci se soupeřkami z čela pořadí WTA má nyní vyrovnanou 5:5.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články