Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kvitová nečekaně na Prague Open prohrála s mladou Kazaškou

Praha - Tenistka z Kazachstánu Zarina Dijasová se postarala na ECM Prague Open o velké překvapení. Až 295. hráčka světa porazila ve druhém kole na Štvanici turnajovou osmičku Petru Kvitovou 6:4 a 6:2 a poprvé si zahraje čtvrtfinále turnaje WTA. "Jsem strašně šťastná, je to můj největší úspěch v kariéře," řekla Dijasová po utkání česky. "Věřila jsem si před zápasem. Byla jsem trochu nervózní, ale pak to ze mě spadlo a měla jsem lepší return. A myslím, že jsem dělala míň chyb," uvažovala, proč zvítězila.

Dijasová, která oslaví šestnácté narozeniny až v říjnu, žije deset let v Praze a pět let trénuje na Štvanici pod vedením Jaroslava Janduse. "Porazila Petru Kvitovou. Dobrý, ne?" usmíval se kouč. Dijasová se do turnaje dostala na divokou kartu. V prvním kole zdolala současnou nejlepší světovou juniorku Kristinu Mladenovicovou z Francie a nyní dokázala vyřadit i 63. hráčku světa Kvitovou. 

Do čtvrtfinále Prague Open zatím postoupila jediná domácí hráčka, ve středu to zvládla Lucie Hradecká. Doplnit ji ještě může turnajová trojka a současná česká jednička Iveta Benešová, která by v případě výhry nad Rumunkou Monikou Niculescuovou hrála proti Dijasové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články