Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kvitová na Australian Open vyzve Duševinovou, Berdycha čeká Ramos

Melbourne – Světová tenisová dvojka Petra Kvitová se v prvním kole úvodního grandslamu sezony Australian Open utká s Ruskou Věrou Duševinovou, Tomáše Berdycha čeká na úvod zápas se Španělem Albertem Ramosem. Další nasazené české hráčce Lucii Šafářové přisoudil los v Melbourne, kde začíná turnaj v pondělí, za soupeřku Američanku Christinu McHaleovou, Radek Štěpánek se postaví Francouzi Nicolasu Mahutovi.

Kvitová s Duševinovou, které patří ve světovém žebříčku 84. místo, dosud nehrála. Ve druhém kole by se wimbledonská vítězka střetla s lepší z utkání mezi Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou a Španělkou Carlou Suárezovou. V případě postupu do čtvrtfinále by Kvitová mohla narazit na domácí favoritku Samanthu Stosurovou, nasazenou jako číslo šest, či turnajovou devítku Marion Bartoliovou z Francie.       

Také Berdycha, který je sedmým nasazeným, čeká soupeř, s nímž se střetne poprvé. Ramos figuruje v žebříčku ATP na 65. pozici. Ve čtvrtfinále může jít Berdych na světovou dvojku Španěla Rafaela Nadala.

Lukáš Rosol bude hrát při své premiéře na Australian Open v úvodním kole s Němcem Philippem Petzschnerem.         

První hráč světa Srb Novak Djokovič zahájí obhajobu titulu zápasem proti Italovi Paolu Lorenzovi. Ženská jednička Dánka Caroline Wozniacká bude hrát s domácí Anastasií Rodionovovou. Loňská šampionka Belgičanka Kim Clijstersová má na úvod soupeřku z kvalifikace, která ještě neskončila.

Los českých tenistů v 1. kole Australian Open

Mužská dvouhra:

Mahut (Fr.) - Štěpánek (29),

Rosol - Petzschner (Něm.),

Berdych (7) - Ramos (Šp.).

Ženská dvouhra:

Šafářová (24) - McHaleová (USA),

Medinaová (26-Šp.) - Birnerová,

Moritaová (Jap.) - Cetkovská (32),

Benešová - Johanssonová (Fr.),

Rodinová (Rus.) - Hradecká,

Brémondová (Fr.) – Záhlavová- Strýcová,

Pavljučenkovová (15-Rus.) - Zakopalová,

Duševinová (Rus.) - Kvitová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články