Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kvitová: Možná jsem přišla na to, jak se na US Open cítit dobře

New York - US Open nepatřilo k oblíbeným turnajům Petry Kvitové, maximálně tu došla do čtvrtfinále. Podle vlastních slov se ale v New Yorku nyní cítí o poznání lépe a přišla na to, jak se tu správně připravovat. O postup do čtvrtfinále bude Kvitová hrát s Angelique Kerberovou.

Petra Kvitová
zdroj: Reuters

Kvitovou nabudila bronzová medaile z olympiády, předtím došla v Montrealu do osmifinále a v generálce na US Open v New Havenu do semifinále. "Jsem ráda, že od toho Montrealu a toho Ria, kde mě to trošku nakoplo, můžu v tom takhle dál pokračovat," řekla Kvitová.

Na její momentální pohodě v New Yorku se nejspíš podepsalo i to, že vynechala turnaj v Cincinnati. Ten kvůli vysoké vlhkosti, při níž se projevují její problémy s astmatem, považuje za nejméně oblíbený z celého roku. "Nehraje se mi tam úplně nejlíp. Možná i to k tomu pomohlo, že jsem tam nemusela jet a neztratila nic na tom sebevědomí, které jsem měla po Riu. Jsem ráda, že ta bojovnost a emoce jsou tady zase zpátky," uvedla.

Na chuť přichází i samotnému turnaji v New Yorku, který je jediným z grandslamů, na kterém nikdy nebyla v semifinále. "Možná jsem konečně přišla na to, jak to (při US Open) mám dělat. Když je den volna, tak nejezdím na tenis, spíš vždycky udělám nějaké fitko na hotelu," uvedla Kvitová. "Fakt to tady začínám mít od loňska ráda a jsem ráda za to, že jsem ve druhém týdnu," dodala.

V cestě do čtvrtfinále jí nyní stojí rozjetá Angelique Kerberová, jež má v New Yorku šanci stát se světovou jedničkou. Právo vyzvat druhou nasazenou Němku si Kvitová vybojovala v utkání s Elinou Svitolinovou z Ukrajiny. Porazila ji 6:3, 6:4 a podle času stráveného na kurtu to byl její zatím nejrychlejší postup. Kritickou chvíli si prožila jen ve druhém setu, kdy ztratila vedení 4:0.

"Naštěstí pak přišly nové balony a já jsem za stavu 4:4 zaservírovala výbornej game. Tím jsem si pomohla a uklidnila sama sebe," řekla Kvitová. Při vedení 5:4 už potom za žádnou cenu nechtěla připustit další trable. "Chtěla jsem dát do toho všechno, protože jsem nechtěla, abych tam ještě dlouho byla. Byl to dobrej zápas. Bylo to určitě těžší než v Riu, kde jsme spolu hrály. Ona hrála líp. Ale zkomplikovala jsem si to sama," konstatovala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články