Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kvitová míří do čtvrtfinále. Čeká ji Radwaňská

Dubaj - Petra Kvitová postoupila na turnaji v Dubaji do čtvrtfinále. Osmá tenistka žebříčku porazila ve druhém kole bývalou světovou jedničku Anu Ivanovičovou ze Srbska 7:5, 7:6. O první semifinále v sezoně si zahraje s obhájkyní titulu Polkou Agnieszkou Radwaňskou.

Z turnaje se odhlásila světová jednička Serena Williamsová, na niž mohla Kvitová v případě úspěchu narazit v semifinále. Američanka, jež se minulý týden v Kataru vrátila pošesté v kariéře na světový trůn, odstoupila kvůli problémům se zády. Mezi osmičku nejlepších tak bez boje prošla Francouzka Marion Bartoliová, přemožitelka Kláry Zakopalové z prvního kola.

V prvním setu se Kvitová ujala vedení 5:1, poté však dovolila soupeřce srovnat a proměnila až pátý setbol. Také ve druhé sadě ztratila česká reprezentantka výhodu, když za stavu 5:4 a 6:5 podávala na vítězství. Nakonec ale o postupu rozhodla v tie-breaku, který vyhrála hladce 7:1.

Kvitová měla v průběhu téměř celého zápasu problémy se servisem. Procentuální úspěšnost prvního podání měla jen 57 procent a udělala osm dvojchyb. Jedna z nich ji stála game, když podávala na zisk první sady.

S Radwaňskou se Kvitová utká popáté v kariéře. V posledním měření sil se světovou trojkou loni prohrála ve dvou setech, předchozí zápasy však vyhrála česká tenistka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články