Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kvitová: Lucku je lepší mít na své straně, věděla jsem ale, jak na ni

Singapur – Oproti prvnímu zápasu na Turnaji mistryň, v němž byl její výkon nemastný neslaný, se v utkání s Lucií Šafářovou ukázala Petra Kvitová v lepším světle. Vylepšila pohyb i servis a díky zvládnutým koncům setů slavila důležitou výhru v boji o postup. Česká hráčka však přiznala, že se stále necítí fit. "Pohyb se trošku zlepšil, ale nebylo to úplně ideální," uznala.

Lucie Šafářová (vlevo) a Petra Kvitová na Turnaji mistryň
zdroj: ČTK/AP autor: Joseph Nair

V prvním utkání proti Němce Angelique Kerberové si Kvitová připadala divně, ve druhém už vypadala živěji. "Asi to bylo pocitově lepší a i výkon byl lepší," řekla Kvitová po výhře dvakrát 7:5 nad Šafářovou, kterou porazila i poosmé v kariéře.

Už ve druhém setu s Kerberovou hrála Kvitové lépe a na to se snažila proti krajance navázat. "Musela jsem do toho jít agresivně, tak se s ní musí hrát. Věděla jsem, že když zvolním, tak to půjdu sebrat a můžu jet za chvilku domů," poukázala Kvitová na fakt, že v případě prohry by byla prakticky bez šance na semifinále.

V utkání zvládla lépe koncovky obou setů. Ve druhé sadě navíc otočila z 0:3 na 4:3. "Servis byl o něco lepší, víc jsem variovala. Pohyb se trošku zlepšil, ale nebylo to úplně ideální. I takticky jsem hrála, co jsem měla," uvedla.

O pauzách Kvitová na lavičce upíjela na lavičce kolu. "Normálně to nedělám. Měla jsem trošku problémy se žaludkem, tak proto."

Před zápasem se s Šafářovou převlékaly a připravovaly v jedné šatně. "Prohodily jsme normálně pár slov," řekla Kvitová. U sítě se objaly. "Popřála jsem jí, ať je zdravá, protože to potřebujeme všichni nejvíc," uvedla Kvitová, která prodělala mononukleózu, zatímco Šafářová měla na podzim bakteriální virózu.

Hrát proti krajance a kamarádce není pro Kvitovou příjemné. Proto už se těšila na finále Fed Cupu. "Vždycky je lepší mít Lucku na své straně," řekla světová pětka, která by měla se Šafářovou v polovině listopadu vést český tým do boje o titul proti Ruskám.

Den před zápasem se Šafářovou měl ke Kvitové na tréninku proslov kouč David Kotyza, protože se mu nelíbil její projev proti Kerberové. "Vykládali jsme si a víc bych se k tomu nevracela," řekla pětadvacetiletá vítězka Masters z roku 2011.

Před rokem se cítila Kvitová na konci sezony v Singapuru fyzicky unavená. "Byla jsem strašně vyšťavená, už jsem fakt chtěla mít konec a letět domů," řekla s tím, že letos je na tom o něco lépe, i když zdaleka ne ideálně. "Není to žádný zázrak, ale s energií a s chutí je to lepší. Z tohoto pohledu je to pozitivnější," uvedla.

Po utkání Kvitovou překvapily děti, které předtím fandily v hledišti. Přišly za českou hráčkou a vyfotily se s ní a s jejím plakátem. "To bylo hezké překvapení. Povedlo se jim to. Jenom víc takových," usmála se.

Fanoušků má po světě hodně a občas ji to překvapuje. Hráčce z Fulneku hodně píšou z Číny a na sociálních sítích je o ní blog. "Je to hezké, můžeme za to být jenom rády, nehrajeme to jenom pro sebe. Někdy se dozvím, že inspiruju spoustu lidí. Je zvláštní, že jim dělám radost, ale je to i zodpovědnost," řekla Kvitová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články