Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Kvitová klesla v žebříčku na osmé místo

Istanbul - Petra Kvitová klesla po Turnaji mistryň, na němž neobhájila loňské vítězství, ve světovém žebříčku z šestého místa na osmé. V žebříčku ji přeskočily další účastnice istanbulského turnaje Sara Erraniová z Itálie a Číňanka Li Na. Tomáš Berdych je stále šestý.

Petra Kvitová
zdroj: epa autor: TOLGA BOZOGLU

Kvitová na závěrečném turnaji WTA Tour v Istanbulu absolvovala pouze jeden zápas, který s Polkou Agnieszkou Radwaňskou prohrála. Poté odstoupila kvůli zánětu průdušek a nenavázala na svou vítěznou cestu z minulé sezony.

Světovou jedničkou zůstala Běloruska Viktoria Azarenková, za ní jsou poražená finalistka istanbulského podniku Maria Šarapovová z Ruska a vítězná Američanka Serena Williamsová.

V čele mužského žebříčku je stále Roger Federer, jenž podlehl ve finále v Basileji Juanu Martínu del Potrovi. Švýcar se následně odhlásil z turnaje v Paříži, na němž měl tento týden obhajovat loňský triumf, a je tak velmi pravděpodobné, že ho v příštím vydání žebříčku v čele vystřídá Srb Novak Djokovič.

Nejlepší český tenista Berdych odpočíval před závěrečnými třemi týdny sezony, v nichž ho čeká Paříž, Turnaj mistrů a finále Davis Cupu. V žebříčku mu tak stále patří šestá pozice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články