Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Kvitová klesla na páté místo, Ósakaová se drží v čele zuby nehty

Petra Kvitová si po neúspěšné obhajobě titulu na elitním turnaji v Madridu pohoršila ve světovém žebříčku o tři místa na páté, Karolína Plíšková klesla na sedmou pozici. Trůn uhájila Japonka Naomi Ósakaová, která pořadí WTA vede již od konce ledna po triumfu na Australian Open.

Naomi Ósakaová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Julia Rahn

Kvitovou v novém žebříčku předstihla i šampionka z Madridu Kiki Bertensová a světovou čtyřkou se stala jako první Nizozemka v historii.

Kvitová vypadla na antuce ve španělské metropoli právě s Bertensovou ve čtvrtfinále. Plíšková neobhájila semifinále, letos dohrála ve druhém kole. Český tenis v první stovce zastupují ještě Barbora Strýcová, Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková a Karolína Muchová.

Strýcová je nově světovou trojkou v deblovém pořadí, osobní maximum si vyrovnala ziskem trofeje s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej. Čelo žebříčku čtyřhry patří českým barvám, protože před Strýcovou jsou Siniaková a Barbora Krejčíková.

Mužům po Madridu nadále vládne Srb Novak Djokovič a po zisku 33. titulu z turnajů Masters opět zvýšil náskok před Rafaelem Nadalem. Jiří Veselý je na 99. místě, Tomáš Berdych, stále laborující se zády, ještě o tři příčky níže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články