Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kvitová je v Miami ve 3. kole, udolala talentovanou Bělorusku Sabalenkovou

Druhé kolo v Miami je další pokořenou metou pro Petru Kvitovou, která si na prestižním turnaji poradila s talentovanou Běloruskou Arynou Sabalenkovou 7:5, 3:6 a 6:3. Její další soupeřkou bude Američanka Sofia Keninová, která rovněž ve třech setech vyřadila ruskou finalistku z Indian Wells Darju Kasatkinovou.

Petra Kvitová
zdroj: ZUMA autor: Mal Taam

První set byl přehlídkou ztracených servisů. Kvitová prohrála podání třikrát, ale koncovku zvládla lépe. Pak ale měla navrch Sabalenková. "Byla jsem pod tlakem," řekla dvojnásobná wimbledonská šampionka, jež na předchozím turnaji v Indian Wells vypadla ve 3. kole po sérii 14 vítězných zápasů.

Rozhodující sadu Kvitová zvládla lépe. Soupeřce nabídla jediný brejkbol a šestým esem zápas ukončila. Sabalenková protestovala, domnívala se, že míček dopadl do autu, ale Jestřábí oko už neměla k dispozici. Končila frustrovaná málem v slzách.

Ve druhém kole stejně jako mladá Běloruska vypadla vítězka z Indian Wells Naomi Ósakaová. Japonskou tenistku, která za sebou měla sérii osmi výher a v Miami ve středu vyřadila i bývalou světovou jedničku Serenu Williamsovou, zastavila až Elina Svitolinová. Ukrajinka zvítězila 6:4, 6:2.

Už po prvním zápase se rozloučily s deblovou soutěží v Miami Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová. Plzeňské tenistky na prvním společném turnaji podlehly po dvou tie-breacích americko-německé dvojici Raquel Atawová, Anna-Lena Grönefeldová.

I druhý zápas po únorové operaci lokte prohrál hvězdný Srb Novak Djokovič, jenž má z Masters v Miami už šest trofejí. Dnes však bývalý lídr světového žebříčku podlehl 3:6, 4:6 Francouzi Benoitu Paireovi a skončil už po svém úvodním vystoupení stejně jako před pár dny v Indian Wells.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články