Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kvitová je už v první dvacítce

Londýn - Česká tenistka Petra Kvitová si po postupu do čtvrtfinále Australian Open polepšila ve světovém žebříčku o deset míst na 18. příčku. Dvacetiletá tenistka se tak poprvé v kariéře dostala mezi nejlepších dvacet hráček světa. Český tenis se dočkal umístění v elitní dvacítce po bezmála třech letech. Naposledy se to povedlo v červnu 2008 Nicole Vaidišové. Tomáš Berdych naopak v žebříčku dvouhry ATP klesl, a to z šestého na sedmé místo. Českého hráče díky semifinálové účasti v Melbourne přeskočil Španěl David Ferrer. Pětadvacetiletý Berdych vypadl v Melbourne ve čtvrtfinále s Djokovičem a na kontě má 4 270 bodů. Semifinalista Ferrer se před něj dostal o 300 bodů.

Z dalších českých tenistek si v pořadí polepšila Lucie Šafářová na 30. místo, Klára Zakopalová je pět míst za ní a Iveta Benešová poskočila o patnáct pozic na 60. příčku. Barboře Záhlavové-Strýcové patří 56. místo.

Po triumfu ve finále Australian Open se na druhé místo pořadí posunula Belgičanka Kim Clijstersová, na první Caroline Wozniackou z Dánska ztrácí 140 bodů. Životního maxima dosáhla poražená finalistka Li Na z Číny, která se z jedenáctého místa posunula na sedmé. Naopak na 12. příčku se propadla Serena Williamsová, což je její nejhorší umístění od března 2007. Bývalá světová jednička nemohla v Melbourne obhajovat loňský titul kvůli zranění nohy.

Nejvíce se posunul Hernych

V čele pořadí mužů zůstal Španěl Rafael Nadal. Druhý je Švýcar Roger Federer, ke kterému se ale přiblížil na rozdíl 85 bodů vítěz Australian Open Novak Djoković ze Srbska.

Radek Štěpánek figuruje na 63. pozici a Jan Hájek vypadl z první stovky na 104. místo. Největší skok, o 67 míst, udělal Jan Hernych - toho katapultoval postup z kvalifikace až do třetího kola v Melbourne z 241. na 174. příčku světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články