Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová je po bitvě v Madridu ve 2. kole, postoupila i Šafářová s Cetkovskou

Madrid – Dvě a půl hodiny musela strávit na kurtu česká tenistka Petra Kvitová, aby na turnaji v Madridu mohla slavit postup do 2. kola. Pátá nasazená hráčka si zápas s Rumunkou Soranou Cirsteaovou několikrát zkomplikovala, ale nakonec se dočkala první letošní výhry na antuce po setech 6:1, 5:7 a 7:6. Dál jdou také Lucie Šafářová a kvalifikantka Petra Cetkovská, naopak vypadli Lukáš Rosol a Klára Koukalová.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP autor: Key Biscayne

Kvitová tak napravila zaváhání z minulého týdne, kdy vypadla na turnaji ve Stuttgartu hned v prvním kole. Vítězka madridského turnaje z roku 2011 získala rychle za půl hodiny první set, pak si ale utkání zkomplikovala.

Ve druhé sadě světová šestka Kvitová prohrávala už 1:4, dokázala však skóre otočit a za stavu 5:4 podávala na vítězství v zápase. Tehdy zahájila její soupeřka velký obrat, pěti získanými gamy za sebou vyhrála set a dostala se do vedení 2:0 v rozhodující sadě.

Kvitová hned srovnala a poté si obě čtyřiadvacetileté tenistky držely podání až do tie-breaku. Zkrácenou hru Kvitová vyhrála 7:4 a odvrátila hrozbu třetí porážky na okruhu WTA za sebou. Ve druhém kole se nejlepší česká tenistka utká s Američankou Varvarou Lepchenkovou.

Jednoznačnou porážku 1:6, 2:6 utrpěla Koukalová, jež měla stejně jako minulý týden ve Stuttgartu smůlu na těžký los. V Německu vypadla v prvním kole s italskou antukářkou Sarou Erraniovou, nyní narazila na vítězku stuttgartského turnaje a bývalou světovou jedničku Šarapovovou.

Jednoduchý los neměla ani Šafářová, jež ve Stuttgartu v prvním kole trápila tři a půl hodiny právě Šarapovovou a v Madridu ji čekala dvanáctá nasazená Pennettaová. Česká tenistka sice prohrála první set hladce 1:6, ve druhé sadě však uštědřila Italce "kanára" a rozhodující set ovládla 6:3. Pennettaovou porazila počtvrté z pěti vzájemných duelů a ve druhém kole se utká se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou.

Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci se podařil vstup do turnaje Petře Cetkovské, jež porazila 6:1, 6:3 Stefanii Vögeleovou ze Švýcarska. Ve druhém kole se utká s Američankou Sloane Stephensovou.

Týden po finálové porážce na turnaji v Bukurešti neuspěl Rosol, jenž v Madridu startoval poprvé v kariéře. V prvním kole podlehl 6:4, 3:6, 4:6 Francouzovi Jérémymu Chardymu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (5-ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6:1, 5:7, 7:6 (7:4), Šarapovová (8-Rus.) - Koukalová (ČR) 6:1, 6:2, Ivanovičová (11-Srb.) - Keysová (USA) 6:1, 7:6 (7:4), Stephensová (16-USA) - Niculescuová (Rum.) 2:6, 6:3, 6:2, Čeng Ťie (Čína) - Duqueová (Kol.) 7:6 (7:5), 6:2, Lepchenková (USA) - Medinaová (Šp.) 6:4, 4:6, 6:4, Šafářová (ČR) - Pennettaová (12-It.) 1:6, 6:0, 6:3, Cetkovská (ČR) - Vögeleová (Švýc.) 6:1, 6:3, S. Williamsová (1-USA) - Bencicová (Švýc.) 6:2, 6:1, Schiavoneová (It.) - Vesninová (Rus.) 6:4, 6:7 (3:7), 6:4, Kirilenková (Rus.) - Mladenovicová (Fr.) 6:4, 7:5, Vinciová (It.) - Hantuchová (SR) 6:4, 6:4, Pcheng Šuaj (Čína) - Naraová (Jap.) 6:2, 6:3.

Kližan si došel z kvalifikace až pro titul

Velkolepou jízdu předvedl na antukovém turnaji v Mnichově slovenský tenista Martin Kližan. Sto jedenáctý hráč světového žebříčku došel z kvalifikace až k titulu, když ve finále zdolal prvního nasazeného Fabia Fogniniho z Itálie za hodinu a půl 2:6, 6:1, 6:2.

Čtyřiadvacetiletý svěřenec bývalého českého tenisty Martina Damma proměnil v zisk trofeje i druhou finálovou účast na okruhu ATP v kariéře. Dosud jediný titul získal v roce 2012 v Petrohradu, kde shodou okolností rovněž porazil Fogniniho.

Vzájemnou bilanci s Italem, který ve třetím letošním finále útočil na čtvrtý titul v kariéře, Kližan vylepšil na 2:3 na zápasy. Za triumf v Mnichově získá vedle prémie 77 315 eur (2,1 milionu korun) a 250 bodů do žebříčku i sportovní kabriolet od hlavního sponzora turnaje automobilky BMW.

Tenisový turnaj mužů v Mnichově:

Dvouhra - finále:
Kližan (SR) - Fognini (1-It.) 2:6, 6:1, 6:2.

Čtyřhra - finále:
J. Murray, Peers (3-Brit./Austr.) - Fleming, Hutchins (Brit.) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články