Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Kvitová je na Australian Open ve čtvrtfinále

Melbourne - Česká tenistka Petra Kvitová si vybojovala premiérový postup do čtvrtfinále grandslamového Australian Open. V osmifinále porazila Italku Flavii Pennettaovou 3:6, 6:3, 6:3 a v dalším kole ji čeká turnajová dvojka Věra Zvonarevová z Ruska, která vyřadila Ivetu Benešovou 6:4 a 6:1. Dvacetiletá Kvitová vyhrála turnaj v Brisbane a se zápasy v Melbourne už protáhla svoji vítěznou šňůru na devět zápasů. V souboji s Pennettaovou ale musela hodně bojovat, protože v prvním setu často chybovala.

"Byla jsem na začátku hrozně nervózní, nešly mi nohy a celkově jsem se cítila nějak ztuhlá," řekla levou rukou hrající Češka severu iDnes.cz. "Možná na mě dolehla i role favoritky, dost se o tom mluvilo, zatímco předchozí zápas se Stosurovou jsem si v klidu užila. Ale nevzdala jsem to a takové výhry těší dvojnásob," řekla Kvitová.

Semifinalistka loňského Wimbledonu Kvitová se střetne ve čtvrtfinále se Zvonarevovou. Ta hraje na Australian Open již s třetí Češkou. Vyřadila Lucii Šafářovou a výhrou nad Benešovou překazila možné české čtvrtfinále v Melbourne. 

Benešová nebyla úplně bez šance postoupit do čtvrtfinále vstříc Kvitové. V prvním setu nad Zvonarevovou vedla 4:2, ale od té doby uhrála jen jeden game. "Mrzí mě to, cítila jsem se ve výměnách dobře, ale bohužel mi úplně odešel servis," řekla Benešová, pro kterou je postup do osmifinále nejlepším výsledkem na grandslamu. 

O největší překvapení dvouhry mužů se postaral Ukrajinec Alexandr Dolgopolov, který porazil čtvrtého nasazeného Švéda Söderlinga 1:6, 6:3, 6:1, 4:6 a 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články