Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kvitová je krok od Turnaje mistryň, v Pekingu postoupila do čtvrtfinále

Petra Kvitová postoupila do čtvrtfinále turnaje v Pekingu. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu si ve 3. kole poradila dvakrát 6:3 s Belindou Bencicovou ze Švýcarska a jedna výhra ji dělí od Turnaje mistryň.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Ian Johnson

Ve druhém kole čtyřhry skončila v čínské metropoli Barbora Strýcová a přijde tak o místo deblové světové jedničky.

Se Sie Šu-wej podlehly Dajaně Jastremské s Jelenou Ostapenkovou 4:6, 4:6 a v pondělním vydání žebříčku českou tenistku po dvanácti týdnech v čele vystřídá Francouzka Kristina Mladenovicová.

Devětadvacetiletá Kvitová získá jistotu sedmé účasti na Turnaji mistryň v případě postupu do semifinále v Pekingu.

Aktuální světové sedmičce bude stát v cestě vítězka utkání mezi Australankou Ashleigh Bartyovou a domácí Čeng Saj-saj.

V hodinu a půl dlouhém duelu s Bencicovou nasázela Kvitová třináct es a soupeřku celkově přestřílela na vítězné údery 33:9. V prvním i druhém setu vzala Švýcarce podání dvakrát.

Ve druhé sadě ale vývoj otáčela, jelikož ztratila podání v úvodním gemu. Srovnala brejkem na 2:2 a další přidala na 5:3.

Zápas Kvitová ukončila při svém servisu. Při prvním mečbolu sice udělala dvojchybu, ale při druhém dopadl return Bencicové do autu, což potvrdilo jestřábí oko.

"Byl to z mé strany dobrý zápas. Lépe čtu hru, protože mám teď za sebou hodně zápasů, což je pro mě ten nejlepší trénink," uvedla Kvitová, jež měla od jara problémy s předloktím levé ruky a na svou formu z úvodu sezony navázala až minulý týden ve Wu-chanu, kde hrála semifinále.

"Tady jsou kurty trochu pomalejší než ve Wu-chanu, takže jsem ráda, že jsem měla před svým prvním zápasem dva dny na přípravu," řekla finalistka z Pekingu z roku 2014.

S Bartyovou se Kvitová utká pošesté, bilanci vzájemných zápasů vede 4:1. Letos se s třiadvacetiletou šampionkou Roland Garros utkala už třikrát a dvakrát vyhrála.

Poslední duel v Miami pro sebe ale ve třech setech získala Bartyová. "Bude fajn si s ní zahrát, hraje jinak. Už se letos utkáme snad počtvrté. Je ve skvělé formě, co k tomu říct víc? Je to světová jednička. Bude to fajn a těším se na to, až s ní budu na kurtu," řekla Kvitová.

Na střetnutí s českou soupeřkou se těší také Bartyová. "Petra je jednou z hráček, s kterými si ráda poměřuju síly. Navíc je to jeden z nejlepších lidí na WTA Tour. Je vždycky fajn s ní být na hřišti, snad v pátek předvedeme dobrý zápas," řekla Australanka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články