Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kvitová jako na OH nevyzrála na Puigovou, dohrála i Strýcová

Tokio – Putování tenistky Petry Kvitové turnajem v Tokiu skončilo podobně jako na olympijských hrách duelem s Portoričankou Mónicou Puigovou. Ve druhém kole japonského podniku podlehla česká fedcupová reprezentantka šampionce z Ria 6:1, 4:6 a 4:6. Vypadla i Barbora Strýcová, která ani na šestý pokus nenašla recept na Agnieszku Radwaňskou. S druhou nasazenou Polkou prohrála po boji 3:6, 6:3 a 5:7.

Sedmá nasazená Kvitová přitom byla poměrně blízko k vítězství. V rozhodující třetí sadě získala jako první brejk a vedla 4:2. Za stavu 4:3 měla při svém podání náskok 40:15, ale o servis přišla. Z posledních jedenácti výměn vyrovnaného utkání následně vyhrála jen jednu.

Vítězku turnaje z roku 2013 vedl v rámci týdenní zkušební spolupráce belgický trenér Wim Fissette. Bývalý kouč Kim Clijstersové se snažil Kvitovou před posledním gamem povzbudit, ale česká tenistka zápas ukončila po dvou hodinách a osmnácti minutách dvojchybou.

Ani pošesté

Třicetiletá Strýcová prohrála s Radwaňskou všech předchozích pět vzájemných zápasů a teprve letos na Roland Garros s ní uhrála poprvé alespoň jeden set. Naději měla i tentokrát. Po vydařeném úvodu se ujala vedení 2:0, pak ale začalo trápení na podání, které už v úvodním setu ani jednou neudržela. Zlepšení přišlo ve druhé sadě, v níž Strýcová vedla 3:0, po dalším brejku 5:1 a tentokrát už náskok neztratila.

Lepší pozici si vypracovala i v rozhodujícím třetím setu, v němž šla do vedení 3:2, ani jedna z hráček si ale v dalších pěti hrách nedokázala udržet servis. Rozhodl tak jedenáctý game, v němž Radwaňská při svém podání uspěla a následně při servisu Strýcové proměnila druhý mečbol.

Radwaňskou ve čtvrtfinále čeká Puigová. Ve čtvrtek bude hrát o postup mezi nejlepší osmičku poslední česká zástupkyně v Tokiu Karolína Plíšková proti Bělorusce Aleksandře Sasanovičové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články