Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová i Šafářová si na turnaji ve Stuttgartu zahrají o titul

Tenistky Petra Kvitová i Lucie Šafářová mají šanci ve Stuttgartu na vítěznou trofej. Kvitová v semifinále dvouhry porazila Kiki Bertensovou z Nizozemska 7:6, 3:6, 6:1 a ve finále ji čeká Estonka Anett Kontaveitová, které skrečovala druhé semifinále světová jednička Japonka Naomi Ósakaová. Šafářová si zahraje o šestnáctý deblový titul společně s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou, s níž porazila v semifinále Blinkovovou a Kalašnikovovou 6:4, 7:5.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/DPA autor: Marijan Murat

Třetí nasazená Kvitová, která si zahraje o druhý letošní a celkově už 27. titul, se bez ohledu na výsledek posune v žebříčku na druhé místo.

Hned v úvodu zápasu získala brejk, ale vzápětí o něj přišla. První set tak musel rozhodnout tie-break, který Češka vyhrála 7:3. Do druhé sady vstoupila lépe turnajová šestka Bertensová, jež zpřesnila hru a vyrovnala. V rozhodujícím setu se Kvitová ujala vedení 2:0 a ve třetí hře se díky pěti úspěšným míčům v řadě dostala ze stavu 0:40. Následně třetí hráčka světového žebříčku znovu vzala soupeřce podání a po dvou hodinách zápas ukončila čistou hrou. 

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová přes Bartensovou postoupila ve Stuttgartu do finále

"S Kiki vždycky hrajeme na tři sety, takže jsem ani dnes nečekala nic lehkého. Jsem ráda, že jsem dokázala vydržet ve výměnách a dobře returnovat. Bylo důležité, že jsem se ve třetím setu po brejku dostala při svém podání ze stavu 0:40, to bylo rozhodující," řekla v rozhovoru na kurtu Kvitová.

Na antuce ve Stuttgartu si finále zahraje poprvé, v letech 2012 i 2016 podlehla v semifinále pozdějším šampionkám Marii Šarapovové a Angelique Kerberové. Letos je ve finále už počtvrté, po lednovém titulu ze Sydney jí chyběl poslední krok na Australian Open a v Dubaji. Finálovou bilanci na okruhu má 26:9.

S Kontaveitovou se dvojnásobná vítězka Wimbledonu utkala pětkrát a třikrát vyhrála. Naposledy se na začátku letošního roku v Brisbane radovala třiadvacetiletá Estonka, jež má na kontě jediný titul. "Ve finále nenarazíte na lehkou soupeřku. S Anett jsme trénovaly před turnajem a bude to zajímavý zápas. Určitě se těším," prohlásila Kvitová.

Největší úspěchy sbírala Šafářová po boku Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové, ta je však zraněná, a na J&T Banka Prague Open ve Stromovce se tak představí fanouškům s krajankou Barborou Štefkovou.

Generálka na pražské loučení Šafářové po boku Pavljučenkovové ve Stuttgartu vychází zatím dokonale. Do finále postoupily na stuttgartské antuce bez ztráty setu.

Ze dvouhry odstoupila před semifinálovým duelem světová jednička Naomi Ósakaová. Japonská tenistka pustila bez boje do finále Estonku Anett Kontaveitovou kvůli problémům s břišním svalem. Kontaveitová se může v neděli utkat o trofej s Petrou Kvitovou, pokud česká jednička přehraje nizozemskou tenistku Kiki Bertensovou.

Dvouhra - semifinále: Kvitová (3-ČR) - Bertensová (6-Niz.) 7:6 (7:3), 3:6, 6:1, Kontaveitová (8-Est.) - Ósakaová bez boje.

Čtyřhra - semifinále: Šafářová, Pavljučenkovová (ČR/Rus.) - Blinkovová, Kalašnikovová (Rus./Gruz.) 6:4, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články