Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kvitová i Cetkovská prohrály v Dauhá ve čtvrtfinále

Dauhá - Tenisový turnaj v Dauhá bude po čtvrtfinálovém programu pokračovat bez české účasti. Petra Cetkovská v Kataru na první semifinálovou účast na okruhu WTA po dvou a půl letech nedosáhla, devětadvacetiletá tenistka podlehla šesté nasazené Angelique Kerberové 1:6, 0:6. Ve čtvrtfinále se pak stejně jako vloni rozloučila i poslední česká zástupkyně Petra Kvitová, která nestačila na Jelenu Jankovičovou.

Petra Cetkovská
zdroj: AP Photo autor: Faisal Osama

Cetkovská nedokázala v Dauhá proti Kerberové navázat na vynikající výkon ze 3. kola, v němž šokovala vítězstvím nad šampionkou Australian Open Li Na. S Kerberovou držela ve čtvrtém vzájemném zápase krok jen v úvodu, kdy na prohrané podání dokázala odpovědět rovněž brejkem. Zatímco Cetkovská si ale za celý zápas nedokázala udržet servis, soupeřka už při svém podání nezaváhala a za 51 minut získala v Dauhá třetí český skalp za sebou.

Kerberová, jež měla v úvodním kole volný los, předtím v Kataru vyřadila Karolínu Plíškovou a Kláru Zakopalovou. Po Cetkovské už ji ale další Češka nečeká, její semifinálovou soupeřkou bude Jankovičová.

Pátá nasazená Srbka nedala Kvitové šanci. První set sehrála česká tenistka, která v minulých týdnech vynechala kvůli nemoci turnaj v Paříži i úvodní kolo Fed Cupu ve Španělsku, stejně jako Cetkovská. V druhé sadě už svůj servis držela a po brejku se dokonce ujala vedení, za stavu 3:2 ale opět o podání přišla a pak ještě jednou.

V deváté hře sice Kvitová ještě zabojovala, odvrátila tři mečboly a vypracovala si dva brejkboly, žádný ale neproměnila, zatímco bývalá světová jednička pak svůj čtvrtý mečbol využila.

Petra Kvitová na turnaji v Dauhá
zdroj: AP autor: Faisal Osama

Cetkovská, která po operacích obou kotníků vypadla v žebříčku z elitní třicítky a aktuálně jí patří 134. místo, se v Kataru probila do hlavní soutěže z kvalifikace. Čtvrtfinále si zahrála poprvé od dubna 2012. V semifinále byla naposledy v srpnu 2011 v New Havenu, kde zaznamenala finálovou účastí nejlepší výsledek kariéry.

Kvitová v Dauhá hrála poprvé od Australian Open, kde překvapivě ztroskotala hned v prvním kole. V Kataru chtěla navázat na semifinálovou účast z lednového turnaje v Sydney.

Výsledky čtvrtfinále tenisového turnaje žen v Dauhá

Dvouhra:
Kerberová (6-Něm.) - Cetkovská (ČR) 6:1, 6:0, Jankovičová (5-Srb.) - Kvitová (3-ČR) 6:1, 6:3.

Čtyřhra:
Peschkeová, Srebotniková (3-ČR/Slovin.) - Kudrjavcevová, Rodionovová (Rus./Austr.) 7:5, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články