Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kvitová i Berdych v Cincinnati nezaváhali

Cincinnati (USA) - České tenisové jedničky Petra Kvitová a Tomáš Berdych si zahrají na turnaji v Cincinnati třetí kolo. Wimbledonská vítězka Kvitová na poslední přípravě před grandslamovým US Open vyřadila Jihoafričanku Chanelle Scheepersovou, Berdych zvládl rovněž ve dvou setech duel s Argentincem Juanem Monakem. Ve druhé sadě ho navíc vyprovodil s "kanárem". Jednadvacetiletá Kvitová, od pondělí šestá hráčka světového žebříčku, se utkala s jihoafrickou soupeřkou ze druhé stovky pořadí WTA potřetí a opět zvládla roli favoritky. Na postup se však dnes nadřela, proti Scheepersové ztratila čtyřikrát servis, nicméně vyhrála 7:6 a 6:3.

Petra Kvitová
zdroj: AP

"Nebyla jsem ve své kůži a bojovala nejen se soupeřkou, ale i sama se sebou," přiznala Kvitová. "Byl to těžký zápas po psychické stránce, ale zvládla jsem to a jsem ráda, že jdu dál," dodala poté, co se jen v úvodní sadě trápila s Jihoafričankou více než hodinu.

Berdych si rovněž nepokazil stoprocentní bilanci s Monakem a také na pátý pokus jej porazil, přičemž letos už potřetí. Připsal si tak 299. vítězství ve dvouhře na okruhu ATP, o jubilejní třísté bude usilovat buď proti chorvatskému hráči Karlovičovi, nebo proti Španělovi Almagrovi. Jméno své příští soupeřky zatím nezná ani Kvitová, jež měla stejně jako Berdych na prestižním turnaji v úvodním kole volný los.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články