Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová i Berdych nepřešli 2. kolo, postup má jen Šafářová

Cincinnati - Nejlepší čeští tenisté Petra Kvitová i Tomáš Berdych vypadli z tenisového turnaje v Cincinnati shodně už v druhém kole. Turnajová trojka Kvitová podlehla devatenáctileté Elině Svitolinové z Ukrajiny 2:6, 6:7, čtvrtý nasazený Berdych prohrál s Lu Yen-Hsunem z Tchaj-wanu 6:3, 3:6, 4:6. Neuspěla ani Barbora Záhlavová-Strýcová, ve třetím kole tak bude český tenis zastupovat pouze Lucie Šafářová.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP autor: Al Behrman

Šestnáctá nasazená Šafářová v úterý poprvé v kariéře porazila bývalou světovou jedničku Venus Williamsovou a o den později úspěšně prošla i druhým kolem. Se Zarinou Dijasovou z Kazachstánu v něm měla mnohem snazší práci, za hodinu a deset minut zvítězila 6:4, 6:2 a čeká ji zápas o čtvrtfinále s turnajovou dvojkou Simonou Halepovou z Rumunska.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová hned na úvod zápasu prohrála podání, o další servis pak přišla za stavu 2:4. V úvodu druhé sady se sice zdálo, že se karta obrací, jenže vedení 3:0 světová čtyřka neudržela a Svitolinová posléze dvakrát podávala na vítězství.

Kvitová se pokaždé ubránila a druhou sadu tak musel rozhodnout tie-break. V něm si však ukrajinská tenistka vypracovala vedení 6:2 a hned první mečbol proměnila. "Z dnešního výkonu jsem zklamaná. Od začátku jsem se necítila moc dobře, bojovala jsem, ale prostě mi to nešlo. Nevím proč," citoval Kvitovou web okruhu WTA.

V minulém týdnu došla Kvitová v Montrealu do třetího kola. Stejně jako při tamní porážce s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou jí ani v Cincinnati nešel servis, proti 39. hráčce žebříčku WTA Svitolinové zahrála devět dvojchyb.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP autor: Al Behrman

Od červencového triumfu na londýnské trávě tak čtyřiadvacetiletá svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy vyhrála jediný zápas ze tří. Před grandslamovým US Open má Kvitová v plánu ještě turnaj v New Havenu.

Berdych měl stejně jako Kvitová v prvním kole v Cincinnati volný los, ani on ale první zápas na turnaji nezvládl. Třicetiletého Lu Yen-Hsuna dosud ve všech třech vzájemných zápasech porazil, naposledy před týdnem rovněž ve druhém kole v Torontu.

Tam Berdych potřeboval k postupu dvě hodiny a 18 minut, další třísetový duel s tchaj-wanským protivníkem už ale nevyhrál. Ve druhé i ve třetí sadě vždy jednou ztratil servis a 43. hráč světového pořadí Lu Yen-Hsun pak už utkání dopodával do vítězného konce.

Záhlavová-Strýcová prohrála s Američankou Sloane Stephensovou 5:7, 1:6. Po vyrovnané úvodní sadě přestal české hráčce fungovat servis, nezískala ho už ani jednou.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati v USA (tvrdý povrch):

Muži (dotace 4 017 355 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) - Berdych (4-ČR) 3:6, 6:3, 6:4, Janowicz (Pol.) - Dimitrov (7-Bulh.) 6:4, 3:6, 6:3, Murray (8-Brit.) - Sousa (Portug.) 6:3, 6:3, Južnyj (Rus.) - Seppi (It.) 6:3, 6:4, Isner (11-USA) - Matosevic (Austr.) 6:3, 7:6 (7:1), Fognini (15-It.) - Hewitt (Austr.) 6:1, 6:4, Robredo (16-Šp.) - Querrey (USA) 6:2, 6:4, Benneteau (Fr.) - Ward (Brit.) 6:2, 6:2.  

Ženy (dotace 2 567 000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Svitolinová (Ukr.) - Kvitová (3-ČR) 6:2, 7:6 (7:2), Kerberová (6-Něm.) - Makarovová (Rus.) 6:4, 6:1, Šafářová (16-ČR) - Dijasová (Kaz.) 6:4, 6:2, Stephensová (USA) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 7:5, 6:1, S. Williamsová (1-USA) - Stosurová (Austr.) 7:6 (9:7), 7:6 (9:7), Lisická (Něm.) - Erraniová (14-It.) 6:4, 2:6, 7:6 (7:2), Suárezová (15-Šp.) - Parmentierová (Fr.) 6:3, 7:5, Pavljučenkovová (Rus.) - Knappová (It.) 6:1, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy