Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kvitová i Berdych jsou v žebříčcích pátí, Plíšková boj o Turnaj mistryň nevzdává

Praha - Petra Kvitová a Tomáš Berdych mají od minulého týdne jistý start na Turnajích mistrů a jsou shodně pátí ve světových žebříčcích. Lucie Šafářová klesla v pořadí WTA Tour ze sedmého na deváté místo, ale v boji o Turnaj mistryň je sedmá. Karolíně Plíškové patří patnácté místo a v pořadí sezony je dvanáctá a musí dojít v Moskvě do finále, aby měla šanci se do Singapuru kvalifikovat.

Tomáš Berdych a Petra Kvitová
zdroj: ISIFA/EPA

O poslední tři místa na Turnaji mistryň usiluje pět hráček a situace je jasná. Plíšková a Španělka Carla Suárezová by se musely sejít v Moskvě ve finále, což los dvouhry umožňuje, aby měly šanci vystrnadit z osmičky buď Šafářovou, Němku Angelique Kerberovou či vítězku US Open Flavii Pennettaovou z Itálie. A to navíc v závislosti i na výsledcích zmíněné trojice. Turnaj mistryň začne hned po Moskvě tuto neděli.

"Dokud mám malou šanci dostat se do Singapuru, budu o ni bojovat ze všech sil. A kdyby nevyšel Singapur, pořád je tu Ču-chaj (turnaj Elite Trophy pro hráčky z 9.-20. místa žebříčku) a pak finále Fed Cupu," řekla Plíšková minulý týden v Číně.

V pořadí sezony jsou výše než Plíšková a Suárezová Švýcarka Timea Bacsinszká (9.) a Američanka Venus Williamsová (10.), ale Bacsinszká startuje v Lucemburku, který se už do pořadí nepočítá, a Williamsová v tomto týdnu nehraje.

Kdo bude na Turnaji mistrů?

Mezi muži jsou pro Turnaj mistrů v Londýně 15. až 22. listopadu ve hře už jen dvě volná místa a nejblíže k nim mají Japonec Kei Nišikori a Španěl David Ferrer. Devátý je nově Francouz Jo-Wilfried Tsonga, který na Ferrera ztrácí skoro tisíc bodů. Téměř bez šance jsou další Francouz Richard Gasquet a Jihoafričan Kevin Anderson.

V čele žebříčků budou jistě do konce sezony Američanka Serena Williamsová, která už letos hrát nebude, a srbský suverén Novak Djokovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články