Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kvitová doléčuje kotník a Wimbledon chce stihnout. Velký zásah do přípravy, ale můžu si odpočinout, hlásí

Wimbledon a olympijské hry. Petra Kvitová má před sebou dvě akce, na kterých by nechtěla za žádnou cenu chybět. Překážkou je ovšem zranění nohy, které si přivodila při Roland Garros. Léčba naštěstí postupuje dobře.

Petra Kvitová
zdroj: EFE autor: Rodrigo Jiménez

V Paříži odehrála Kvitová jediný zápas, mimo kurt si poranila levý kotník a z turnaje odstoupila.

"V celé přípravě na Wimbledon i olympijské Tokio je to velký zásah. Na druhou stranu si můžu odpočinout a nabrat síly," prohlásila dvojnásobná vítězka slavného grandslamu na trávě.

Poraněný kotník ještě není stoprocentně v pořádku a Petru Kvitovou zatím na kurt nepustí. Příprava i přesto pokračuje dál.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová stále není před Wimbledonem stoprocentně fit

"Trénuju jen v posilovně, cvičím vršek a pomalu rozhýbávám kotník. Věřím, že se uzdravím a že do Wimbledonu nastoupím," řekla s odhodláním.

Času je zatrachtile málo, Wimbledon startuje už za 12 dní. Potom by se měla Kvitová představit i v areálu Sparty ve Stromovce na pražském turnaji WTA. Motivuje ji také olympijská účast. Pod pěti kruhy bojovala už třikrát a naposledy v Riu po vítězství nad Američankou Madison Keysovou vyválčila třetí místo.

"Pro mě byla čest reprezentovat Českou republiku, takže olympiáda pro mě znamená hodně a moc se těším. Medaili mám, bronzovou, je to krásná barva, a jestli přibude sestřička, tak samozřejmě budu ráda," dodala Kvitová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články