Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kvitová chce napravit loňský propadák, jako první vyzve Hogenkampovou

Melbourne – Potvrdit výbornou formu z úvodu sezony a napravit loňské fiasko. To jsou hlavní cíle Petry Kvitové před vstupem do Australian Open. Čtvrtá nasazená hráčka a jedna z největších favoritek na triumf v prvním kole vyzve Nizozemku Richel Hogenkampovou. Kromě Kvitové do druhého dne zasáhnou v Melbourne do hry další čtyři čeští zástupci.

Sport
zdroj: ČT4

Před rokem Kvitová nečekaně vypadla v Melbourne hned v 1. kole. "Na to bych ráda zapomněla, ale úplně to nejde. Na druhou stranu vím, že to může být jenom lepší," řekla Kvitová na předturnajové tiskové konferenci.

Minulý týden Kvitová vyhrála turnaj v Sydney a v zápase s hráčkou z kvalifikace Hogenkampovou, až 138. v žebříčku WTA, by neměla mít problémy. Loňská vítězka turnaje Číňanka Li Na označila Češku za jednu z favoritek turnaje. "To je od ní hezké, ale tak se necítím. Chci to brát zápas od zápasu," řekla Kvitová.

V úterý se představí při grandslamové premiéře Denisa Allertová, kterou čeká Švýcarka Romina Oprandiová. Pětadvacátá nasazená Barbora Záhlavová-Strýcová bude hrát s Timeou Babosovou z Maďarska.

Kolumbijce Santiaga Giralda, nasazenou třicítku, zkusí překvapit kvalifikant Jan Hernych a Tereza Smitková se utká s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou.

Úterní program (začátky v 1:00 SEČ):

Rod Laver Arena: Stosurová (20-Austr.) - Niculescuová (Rum.), Wawrinka (4-Švýc.) - Ilhan (Tur.), Djokovič (1-Srb.) - Bedene (Slovin.), 9:00 Hewitt (Austr.) - Ce Čang (Čína), Rogersová (USA) - Tomljanovicová (Austr.)

Margaret Court Arena: Almagro (Šp.) - Nišikori (5-Jap.), Townsendová (USA) - Wozniacká (8-Dán.), Meusburgerová (Rak.) - Dellacquaová (29-Austr.), 9:00 S. Williamsová (1-USA) - Van Uytvancková (Belg.), Pouille (Fr.) - Monfils (17-Fr.).

Hisense Arena: Stephensová (USA) - Azarenková (Běl.), Marčenko (Ukr.) - Raonic (8-Kan.), Kvitová (4-ČR) - Hogenkampová (Niz.), Torrová (Šp.) - V. Williamsová (18-USA).

Kurt č. 12: Oprandiová (Švýc.) - Allertová (ČR),

Kurt č. 13: Záhlavová-Strýcová (25-ČR) - Babosová (Maď.),

Kurt č. 20: Giraldo (30-Kol.) - Hernych (ČR), 3. zápas Smitková (ČR) - Lučičová-Baroniová (Chorv.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články