Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová byla spokojená, že zvládla zápas takticky

Istanbul - Tenistka Petra Kvitová si po vítězném vstupu do Turnaje mistryň pochvalovala, že zvládla zápas takticky. Před zápasem s Ruskou Věrou Zvonarevovou byla nervózní, ale i za pomoci rad kouče duel zvládla. "Nevnímám, že jsem rozehrála skupinu dobře, hlavně jsem spokojená, jak jsem hrála takticky, jak jsem to zvládla s tou sítí, protože to bude platit na ty dvě holky taky," řekla česká tenistka po výhře nad Zvonarevovou 6:2 a 6:4. Ve skupině ještě narazí na Dánku Caroline Wozniackou a Polku Agnieszku Radwaňskou.

Jednadvacetiletá Kvitová doufala, že ji první výhra uklidní. Do souboje se Zvonarevovou totiž vstupovala nervóznější než jindy, i když se dobře vyspala. "Bylo to těšení a zároveň obavy, co bude. Na to, jak jsem byla nervózní, že jsem se ani nemohla pořádně rozcvičit, tak to bylo docela dobrý," řekla česká tenistka.

Cestou na kurt Kvitová netušila, co ji čeká. Zvláště, když vešla do ztemnělé haly. "Říkala jsme si, tak to bude teď show. Mám tyhle zápasy ráda," řekla. K výhře pomohl wimbledonské vítězce i trenér David Kotyza. Kvitová se rozhodla v každém setu využít možnosti a radit se s koučem při utkání na lavičce u dvorce.

V prvním setu Kotyza přišel za stavu 3:2 pro jeho svěřenkyni, přičemž do té doby si ani jedna z hráček neudržela podání. "Poradil mi, jak servis umísťovat. Pořád jsem do toho bez hlavy plácala, takže jsem ráda, že přišel," řekla Kvitová. Rady fungovaly, jelikož Kvitová si vzápětí podání vyhrála a získala důležitou první sadu.

Ve druhém setu přispěchal Kotyza na pomoc za stavu 4:3. Češka vedla, ale od stavu 4:1 ztratila v křeči dvě hry. "Moc si nepamatuji, co mi říkal, protože jsem byla mimo," řekla Kvitová. Prohrála pak ještě jeden game, ale zbylé dva získala. "Za stavu 4:1 mi ztuhlo všechno, nohy ruce, hlava, špatný..., ale pak se to zlomilo. Tušila jsem, že si to musím vybojovat a dostala se do toho zpátky výměnami," řekla.

Během utkání si vzpomněla na nedávné semifinále v Tokiu, kde v prvním setu vedla nad Zvonarevovou 5:1, ale set a poté i zápas ztratila. "Věděla jsem, že to nesmím pustit, ale podržel mě levácký servis. Mohla jsem se do něj opřít a věděla, co mám hrát a jak to zakončit. Za stavu 4:4 i ona zkazila pár úderů a já se do toho víc dostala. Musela jsem se k tomu vyhecovat, proto jsem tak řvala," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články