Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Kvitová byla hodně nervózní, svůj dobrý výkon nečekala

Praha – Petra Kvitová nečekala, že zvládne úvodní dvouhru finále Fed Cupu s Němkou Andreou Petkovičovou tak dobře. Před zápasem byla hodně nervózní, špatně se jí spalo a nemohla jíst, ale na kurtu nakonec předvedla téměř bezchybný výkon a po výhře 6:2, 6:4 získala pro domácí tým v O2 areně první bod.

Petra Kvitová ve finále Fed Cupu
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Když jsem hodně zaťatá, snažím se to hodně tlačit a nejsem tak uvolněná, jak bych měla být. Musím říct, že během zápasu to ze mě těžko padalo. Ta nervozita trvala víceméně až do konce," podotkla Kvitová. Navíc se necítila úplně nejlíp ani v týdnu v trénincích. "Že bych v nich sázela jeden vítězný míč za druhým, to ne. Důležité ale je, že to přišlo v zápasovém dnu," pochvalovala si.

Nervozita na ní byla vidět i při zahajovacím ceremoniálu. "Bylo to pro mě těžší. Cítila jsem se hodně zatažená, a když jsem měla čekat a stát na jednom místě, není to úplně nic příjemného. Ale nejsem v té situaci poprvé, mám zkušenosti, už jsem to zažila. Důležité je, že jsem pak od prvního míče byla ready," uvedla česká jednička.

Pomohl jí skvělý začátek. Hned v druhém gamu soupeřku brejkla a rychle vedla 5:1. "Začátek mi vyšel dobře, což mě možná i uklidnilo. Na druhou stranu jsem si říkala, že musím hrát pořád. Ona je velká bojovnice, což ukázala. Druhý set už byl vyrovnanější. Já jsem čekala na možnost ji brejknout a je jedině dobře, že to přišlo až na ten mečbol," prohlásila Kvitová.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová a její kouč hodnotí vstup do finále Fed Cupu

Nervozita na ni poprvé dýchla ve čtvrtek. "Ze začátku týdne bylo všechno v pohodě. Ve čtvrtek jsem cítila, že se to už blíží. Včera to bylo už markantnější. S Luckou (Šafářovou) jsme si říkaly, že to na nás při tom losu dýchlo. Dneska, když jsme čekaly od rána na zápasy, to bylo těžké. Nedokázala jsem úplně odhadnout, jaké to na kurtu bude. A bylo to dobré," řekla s úsměvem.

Petkovičová připustila, že na Kvitovou neměla. "Petra hrála úžasně dobře. Necítila jsem se špatně, nemyslím, že bych hrála špatně. Ale Petra byla lepší ve všech aspektech. Lépe podávala, lépe returnovala a dostávala mě pod tlak. První set prakticky neudělala chybu. Myslím, že na tomhle rychlém povrchu by to proti ní bylo těžké pro každou hráčku na světě," mínila Petkovičová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články