Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová bude nasazenou čtyřkou, Berdych má šestku

Londýn - Obhájkyně titulu Petra Kvitová bude ve Wimbledonu nasazena jako číslo čtyři podle svého postavení ve světovém žebříčku. Předloňský finalista Tomáš Berdych bude plnit roli turnajové šestky. Mezi nasazené se dostali z českých tenistů ještě Radek Štěpánek (28.), Lucie Šafářová (19.) a Petra Cetkovská (23.).

Petra Kvitová
zdroj: Getty Images

Organizátoři londýnského grandslamu tradičně přihlédli k výkonům hráčů na trávě, takže sedmý hráč žebříčku ATP Berdych se dostal před Španěla Davida Ferrera. Pohoršil si naopak Štěpánek, kterému ve světovém pořadí patří 25. místo.

Mezi ženami odpovídá nasazení pořadí v žebříčku WTA, pouze z něj vypadly Estonka Kaia Kanepiová (16. v žebříčku) a Němka Andrea Petkovicová (18.), které budou v All England Clubu chybět kvůli zranění.

Hlavními papírovými favority budou světové jedničky Srb Novak Djokovič a Ruska Maria Šarapovová, která loni podlehla ve finále Kvitové. Djokovič bude obhajovat titul. Šarapovová turnaj vyhrála v roce 2004. Wimbledon bude rozlosován v pátek, hrát se začne v pondělí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články