Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová bude hrát se Šarapovovou set, pak ji nahradí Šafářová

Praha - Petra Kvitová nastoupí po nemoci do pondělní exhibice proti Marii Šarapovové v pražské O2 areně. Proti Rusce ale odehraje vzhledem k blížícímu se finále Fed Cupu jen set, pak ji na kurtu nahradí Lucie Šafářová. České tenistky budou trofej obhajovat v Praze 3. a 4. listopadu proti Srbkám.

Hala O2 areny před exhibicí Šarapovové Kvitové
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Na exhibici se moc těším," vzkázala Kvitová z Prostějova, kde už se dnes byla i lehce protáhnout na kurtu. Od středy měla kvůli zánětu průdušek klid a léčila se i v prostějovské nemocnici. "Děkuji lékařům, že mě dostali do stavu, že na první set proti Marii Šarapovové nastoupím a pak poprosím Lucku Šafářovou, aby ji za mě doklepla," dodala.

Kvitová prohrála na Turnaji mistryň v Istanbulu v úterý s Polkou Agnieszkou Radwaňskou a o den později se zánětem průdušek odletěla domů. Byla v péči lékařů a měla pětidenní klid. "Její stav se rychle zlepšil a je lepší každým dnem, ale s ohledem na Fed Cup nastoupí jen na set," řekl Karel Tejkal z pořádající České sportovní.

Šafářová se o záskoku v exhibici dozvěděla v neděli dopoledne. "Potěšilo mě, že jsem byla povolána. Je dobré zahrát si tady zápas na stejném kurtu, na kterém se bude hrát finále Fed Cupu, a s Marií je prestižní hrát. Bude to dobré," těšila se Šafářová na svoji první velkou exhibici a minimálně deset tisíc lidí v hledišti.

Vzhledem k tomu, že světová dvojka Šarapovová hrála ještě v neděli večer finále Turnaje mistryň, z Turecka do Prahy přiletí privátním letadlem. Součástí předprogramu exhibice, která začne v 19:30, bude i tenisové zpestření od "netenistů". Zkoušet své dovednosti s míčem, třeba rychlost podání, budou slavný hokejista Jaromír Jágr a s ním oštěpaři Jan Železný s Vítězslavem Veselým.

Vítězná Maria Šarapovová
zdroj: Isifa/EPA

Pro diváky bude představena poprvé v Česku i další lahůdka. V průběhu exhibice si v jižním vchodu areny můžou prohlédnou fedcupovou trofej i Davisův pohár. Duel dvou wimbledonských šampionek Kvitové se Šarapovovou bude pátým dílem exhibicí Advantage Tennis, při nichž si v Praze a Ostravě zahráli například Pete Sampras, Ivan Lendl, Björn Borg, Stefan Edberg, Andre Agassi a Steffi Grafová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články