Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kvitová bude čtvrtá v žebříčku, nahrál jí neúspěch Zvonarevové

Peking – Tenistka Petra Kvitová by se měla v pondělí ve světovém žebříčku posunout už na čtvrté místo. K dalšímu vylepšení osobního maxima jí pomohlo brzké vyřazení Rusky Věry Zvonarevové na turnaji v Pekingu, kde aktuálně třetí hráčka pořadí WTA neobhájila body za loňskou účast ve finále.

Zklamaná Petra Kvitová
zdroj: AP

Wimbledonská vítězka Kvitová se sice v Pekingu rozloučila již ve druhém kole, ale z loňského roku obhajovala body jen za účast ve třetím kole, takže jich moc neztratila. Zato Zvonarevová si po prohře se Srbkou Anou Ivanovičovou výrazně bodově pohorší a v novém pořadí WTA by měla klesnout ze třetí až na pátou příčku.

Kvitová se čtvrtým místem vyrovná Heleně Sukové. Výše byly ve světovém žebříčku v historii jen tři české rodačky: Martina Navrátilová (1. v červenci 1978), Jana Novotná (2. v červenci 1997) a Hana Mandlíková (3. v dubnu 1984).

Tenistkám s velkým bodovým náskokem stále vévodí Dánka Caroline Wozniacká, za ní jsou v současné době seřazeny Ruska Maria Šarapovová, Zvonarevová a Běloruska Viktoria Azarenková. Ta si v Pekingu poranila nohu a dnes o čtvrtfinále vůbec nebojovala.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články