Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Kvitová a Berdych přehráli v Hopmanově poháru Bulhary

Perth (Austrálie) – Čeští tenisté Petra Kvitová a Tomáš Berdych vstoupili vítězně do Hopmanova poháru. Nejvýše nasazený pár soutěže smíšených dvojic dnes v Perthu porazil Bulharsko 2:1. Češi rozhodli už po dvouhrách a v závěrečné smíšená čtyřhře prohráli po třech nevyužitých mečbolech. Druhý a nejspíš náročnější zápas čeká českou dvojici ve středu, kdy nastoupí proti americkému páru Bethanie Matteková-Sandsová a Mardy Fish.

První bod získala wimbledonská vítězka Kvitová, která si poradila s Cvetanou Pironkovovou 6:4 a 6:2. Sedmý hráč světa Berdych měl s Grigorem Dimitrovem mnohem více práce, ale nakonec dokázal zvítězit 6:4, 6:7 a 6:3.

"Jsem ráda, že se mi povedlo uhrát první výhru. Nebylo to sice úplně ideální, ale s tím jsme trochu na úvod počítali," citoval Kvitovou server iDnes.cz. Světová dvojka si pochvalovala atmosféru Hopmanova poháru. "Zatím si to moc užívám. V hledišti je i řada českých krajanů i s vlajkami, o to více je to motivující," řekla Kvitová.

Reprezentanti USA na úvod skupiny A nestačili na Dány Caroline Wozniackou a Frederika Nielsena, kteří rozhodli ve čtyřhře. Světová jednička Wozniacká předtím zdolala Mattekovou-Sandsovou 7:6, 6:2 a Fish vydřel vítězství nad 236. hráčem žebříčku ATP Nielsenem ve třech setech.

Je nám líto, video expirovalo.
Hopman Cup 2012

V první sadě vzala Kvitová soupeřce podání v šesté hře a sama odvrátila všechny brejkboly. Ve druhém setu získala od stavu 1:2 pět her v řadě. Po zápase si ale stěžovala na bolavou achilovku. "Občas to vystřeluje až do lýtka a po zápase trochu cítím namožené předloktí, protože míčky jsou tady tvrdší," vysvětlovala.

Berdych mohl zápas vyhrát ve dvou setech, ale dva mečboly ve zkrácené hře druhé sady Dimitrov odvrátil skvělými servisy. Ve třetím setu semifinalista Turnaje mistrů Berdych získal ve čtvrté hře důležitý brejk a zápas už nepustil. "Grigor hrál výborně a bude letos nebezpečný," ocenil Berdych v rozhovoru na dvorci Bulhara. "A já jsem nadšený, že jsem rok začal výhrou, protože člověk nabere sebejistotu. Předvedl jsem na první zápas solidní hru, což těší," doplnil.

Kvitová: Napoprvé to nebylo špatné

V závěrečném mixu si Berdych s Kvitovou vyzkoušeli možné partnerství pro olympijské hry a navzdory dobrému úvodu prohráli 6:2, 3:6 a 9:11. Český pár vedl v rozhodujícím supertiebreaku už 9:6 a měl tedy tři mečboly, Bulhaři však ziskem pěti míčů za sebou výsledek otočili a upravili celkové skóre. "Napoprvé to nebylo špatné," zhodnotila Kvitová v rozhovoru na kurtu svůj premiérový zápas po Berdychově boku. "Z mé strany to nebyl v závěru moc vydařený výkon. Ale vyhráli jsme a to je nejdůležitější," shrnul za oba Berdych, který se tak nedočkal výhry ve smíšené čtyřhře na Hopman Cupu ani na sedmý pokus.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články