Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kvitová a Berdych postoupili v Indian Wells do osmifinále

Indian Wells - Tenistka Petra Kvitová vyšla vítězně z českého souboje v osmifinále turnaje v Indian Wells. Pátá nasazená hráčka nedala šanci Kláře Zakopalové, zvítězila jasně 6:2, 6:3 a postoupila do čtvrtfinále. Šestý nasazený Tomáš Berdych se nenechal rozhodit ani menším zemětřesením před zápasem, ve třetím kole porazil německého hráče Floriana Mayera hladce ve dvou setech 6:4 a 6:1 a také postoupil do osmifinále, v němž se střetne s Francouzem Gasquetem.

Petra Kvitová
zdroj: Getty Images autor: Stephen Dunn

Wimbledonská vítězka z roku 2011 Kvitová bude hrát o semifinále buď s Polkou Agnieszkou Radwaňskou, nebo s Ruskou Marií Kirilenkovou.

Třiadvacetiletá Kvitová získala v utkání s dvaadvacátou hráčkou světa Zakopalovou od stavu 2:2 v prvním setu devět her v řadě. Pak sice prohrála poprvé podání, ale větší komplikace nepřipustila. Zápas ukončila při druhém mečbolu po 57 minutách hry.

Svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy si v Dubaji připsala s triumfem už osmou výhru za sebou. Zakopalovou porazila poprvé v kariéře, předešlé dva vzájemné zápasy na okruhu ITF prohrála.

Berdych má s Gasquetem negativní bilanci

"Dnes zemětřesení 5,2 a na kurtu 6:4, 6:1," napsal na Facebooku sedmadvacetiletý Berdych, který v utkání s Mayerem ztratil v úvodní sadě jako první podání, ale brejk hned získal zpět a zápas kontroloval. Světovou sedmadvacítku Mayera porazil Berdych i v pátém vzájemném utkání v kariéře.

"Začátek nebyl optimální, jak bych si představoval, ale tak to bylo. Necítil jsem se fyzicky tak dobře, v minulých dnech jsem byl trochu nachlazen, ale byl jsem schopen se zlepšit a hrát, co jsem potřeboval," řekl Berdych pro web turnaje.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK autor: Mark J. Terrill

Český hráč ve zbytku zápasu odvrátil další čtyři brejkboly a sám využil čtyři ze sedmi. "O tom to je, detaily rozhodují zápasy. Forhend a bekhend umějí skoro všichni stejně, ale v důležitých okamžicích rozhoduje psychika," uvedl Berdych.

V boji o čtvrtfinále se Berdych střetne s nasazenou desítkou Richardem Gasquetem. S Francouzem prohrál čtyři ze šesti zápasů, naposledy loni v Torontu. "Je to skvělý hráč a sezonu letos začal výborně. Už vyhrál dva tituly a hraje solidně. Musím proti němu hrát svůj nejlepší tenis a chci postoupit," řekl Berdych.

Kalifornii zasáhlo zemětřesení

Zemětřesení o síle 4,6 stupně Richterovy stupnice zasáhlo Kalifornii včetně Indian Wells. "Ono to bylo jenom pohoupání, ale moc příjemný to nebylo," napsala na Facebooku Klára Zakopalová.

"Něco takového jsem zažil poprvé a na chvíli jsem měl docela nahnáno," přidal druhý hráč světa Roger Federer, který v pondělí vyřadil Chorvata Ivana Dodiga 6:3 a 6:1.

"V první chvíli jsem nevěděl, co se děje. Vyběhl jsem z domu a nevěděl, co bude dál. Jestli je po všem, nebo jestli se to ještě zhorší," uvedl. "Díkybohu že rodina nebyla v domě se mnou. Byli někde venku. Je to nepříjemný pocit, když jste v domě a klepou se vám okna," dodal Federer.

Přístroje nejprve zaznamenaly otřes o síle 5,1, která ale vzápětí klesla na 4,6 stupně. "Měl jsem velký strach. Byl jsem zrovna na masážním stole, a když to skončilo, tak se mi klepaly nohy," řekl Španěl Rafael Nadal.

Já se zrovna bavila s trenérem na zahradě, když se všechno začalo třást," podotkla německá tenistka Angelique Kerberová. "Nejdřív jsme si mysleli, že je to jenom metro, ale pak nám došlo, že jsme v poušti, kde nic takového nejezdí," uvedla.

Muži: Dvouhra - 3. kolo: Berdych (6-ČR) - Mayer (27-Něm.) 6:4, 6:1, Federer (2-Švýc.) - Dodig (Chorv.) 6:3, 6:1, Gasquet (10-Fr.) - Janowicz (24-Pol.) 6:1 6:4, Simon (13-Fr.) - Paire (Fr.) 3:6, 7:6 (7:5), 6:4, Gulbis (Lot.) - Seppi (20-It.) 5:7, 6:3, 6:4, Wawrinka (18-Švýc.) - Hewitt (Austr.) 6:4, 7:5, Tsonga (8-Fr.) - Fish (32-USA) 7:6 (7:4), 7:6 (7:0), Raonic (17-Kan.) - Čilič 3:6, 6:4, 6:3.

Ženy: Dvouhra - 3. kolo: Kvitová (5-ČR) - Zakopalová (19-ČR) 6:2, 6:3, Erraniová (6-It.) - Bartoliová (9-Fr.) 6:3, 6:2, Azarenková (1-Běl.) - Flipkensová (28-Bel.) 3:6, 6:3, 6:0, Stosurová (7-Austr.) - Šuaj Pcheng (32-Čína) 6:3, 3:6, 6:2, Wozniacká (8-Dán.) - Vesninová (29-Rus.) 6:2, 6:1, Barthelová (24-Něm.) - Ivanovičová (11-Srb.) 6:1, 3:6, 6:0, U. Radwaňská (Pol.) - Hamptonová (USA) 6:0, 7:6 (7:4).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články