Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kuzněcovová zdolala Halepovou i Puigovou a má titul

Sydney - Ruska Světlana Kuzněcovová vyhrála turnaj v Sydney a slaví 16. titul v kariéře. V semifinálové dohrávce nejprve zdolala nasazenou jedničku Rumunku Simonu Halepovou, ve finále pak nedala šanci Monice Puigové z Portorika.

Světlana Kuzněcovová
zdroj: Getty Images autor: Julian Finney

Třicetiletá Kuzněcovová, bývalá světová dvojka a vítězka dvou grandslamů, skončila semifinále proti Halepové ve čtvrtek za stavu 4:5, než další průběh znemožnil déšť. Bitvu se světovou dvojkou nakonec vyhrála 7:6, 4:6 a 6:3. O osm let mladší Puigové pak dovolila ve finále jen dva gamy.

Kuzněcovová si v Sydney zahrála finále po osmi letech. "Cítila jsem se, jako by mi bylo šestnáct. Všechno mi vycházelo, nebyla jsem unavená, čehož jsem se bála. Odehrála jsem jedno z nejlepších finále," radovala se zkušená Ruska, aktuálně 25. v žebříčku WTA.

Puigová se do boje o druhý titul v kariéře dostala díky skreči Belindy Bencicové, kterou krátce před Australian Open skolila nemoc.

Čtyřhře kralovaly opět světové jedničky Martina Hingisová se Sanií Mirzaovou a šňůru výher protáhly už na 30 zápasů. Finále proti francouzské dvojici Caroline Garciaová, Kristina Mladenovicová ale otáčely ze stavu 1:6 a 2:5. Švýcarsko-indický pár drží neporazitelnost od srpna, během necelého roku získal 11 trofejí.

Mužský turnaj v Sydney vyvrcholí v sobotu duelem mezi loňským šampionem Srbem Viktorem Troickým a Bulharem Grigorem Dimitrovem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články