Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Kuzněcovová: Mám proti soupeřkám nevýhodu, ale nevzdávám se

Singapur – Ještě v sobotu netušila, zda se vůbec na Turnaj mistryň podívá. Světlana Kuzněcovová ale nakonec zvládla finále turnaje v Moskvě a po triumfu si zajistila účast mezi osmičkou nejlepších. Ruská tenistka však příliš času na oslavy neměla. Po vítězství musela na letiště a vyrazit do Singapuru, kde se hned pustila do tréninku. Sama přiznává, že kvůli hektickému programu bude mít oproti soupeřkám nevýhodu. Přesto věří, že bez šancí není. Přímý přenos duelu Agnieszka Radwaňská – Světlana Kuzněcovová sledujte v ponděli od 13:30 na ČT sport nebo na našem webu.

Světlana Kuzněcovová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Alexander Zemlianichenko

"Snažím se na jet lag a vyčerpání nemyslet, ale je mi jasné, že moje tělo netuší, co se děje," řekla Kuzněcovová, která se mezi osmičku nejlepších hráček sezony dostala pošesté v kariéře, ale poprvé po dlouhých sedmi letech. "Jsem teď oproti soupeřkám v nevýhodě, ale určitě to neznamená, že jsem předem poražená."

Před turnajem v ruské metropoli hrála v čínském Tchien-ťinu a po přesunu do Moskvy šla také hned trénovat. "Rovnou a stejnou věc dělám také tady. Potřebuji rozproudit krev a je to dobré, abych si rychle zvykla," řekla Kuzněcovová.

Moc času nemá. Už v pondělí vstoupí do bojů v bílé skupině, v které je i s Češkou Karolínou Plíškovou, v duelu proti Polce Agnieszce Radwaňské. "Na to nemyslím. O tenisu jsem přemýšlela čtyři týdny v kuse, teď chci pár hodin klid," řekla.

Náročný program příliš nenahrává tomu, aby poprvé v kariéře postoupila na Turnaji mistryň ze skupiny. Na druhou stranu má za sebou obhajobu titulu v Moskvě a věří, že má šanci. "Nevidím důvod, proč ne. Myslím pozitivně. Jsem šťastná a na kurtu nechám všechno. A navíc, nemám ani jinou šanci," usmála se Kuzněcovová.

Jednatřicetiletá Ruska je na Turnaji mistryň poprvé od roku 2009, tehdy se hrálo v katarském Dauhá. "Už jsem zapomněla, jaké to je, a skoro jsem ani nedoufala, že bych se mohla kvalifikovat. Jsem jen nadšená, že jsem tady," řekla Ruska.

Svou kvalifikací na poslední chvíli připravila o start na Turnaji mistryň Johannu Kontaovou. Pro britskou tenistku to muselo být hořké, jelikož v Singapuru už několik dní trénovala a byla účasti opravdu blízko. "Je mi jí líto, musí to být strašné a nechtěla bych, aby se mi něco podobného stalo. Je to příšerné," řekla Kuzněcovová.

Na druhou stranu si postup uhrála sama, kdežto Kontaová hrála naposledy v Hongkongu. "Nevím, jestli byla zraněná, nebo se tak sama rozhodla, ale přestala hrát. Já jela navíc do Moskvy, protože jsem o to chtěla bojovat," řekla Ruska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články