Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krok od nečekaného titulu a v cestě kamarádka. Strach nemám, hlásí šťastná Muchová

Společně se spolu v Praze rozehrávaly a snažily se dostat do tempa. Karolínu Muchovou a Švýcarku Jil Teichmannovou spojuje přátelství, které ale v sobotu bude muset jít stranou. Utkají se totiž v rámci finále Prague Open, kde mladá Češka bude usilovat o vylepšení už tak životního turnaje. Velké bitvy se ale dvaadvacetiletá hráčka nebojí. Věří, že jí pomůže domácí prostředí. Přímý přenos sledujte v sobotu od 10:25 na ČT2 nebo ctsport.cz.

Karolína Muchová
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Přes chladné počasí se ze dvou třetin zaplněných ochozů ozývalo skandování "Kája! Kája!" na počest semifinálové výhry Muchové nad Američankou Bernardou Peraovou 6:2 a 7:5. "Ani to nevím. Neuvědomila jsem si to. Byla jsem v euforii," řekla dcera bývalého fotbalisty Josefa Muchy.

Ve Stromovce prožívá skvělý týden, na jehož konci ji čeká boj o první titul na WTA Tour. "Dnes jsem byla poprvé v semifinále. Teď mě čeká první finále. Není asi lepší místo, než ho hrát tady v Praze," uvedla.

Díky doporučení Lucie Šafářové dostala od pořadatelů divokou kartu a vyhnula se kvalifikaci. "Jsem ráda, že jsem toho takhle využila," řekla Muchová. V úvodních dvou kolech zvládla třísetové náročné bitvy, další dva duely už vyhrála bez ztráty sady. "Jdu, dokud mě někdo nezastaví nebo sama sebe nezastavím. Užívám si to," prohlásila.

V dosavadní kariéře slavila dvaadvacetiletá olomoucká rodačka dva singlové tituly na nižším okruhu ITF. "Všechny hrajeme tenis, abychom vyhrály. To je ten nejhezčí pocit. Samozřejmě je ale i důležité, že něco zlepším ve hře a převedu to do zápasu," řekla.

Triumf na J&T Banka Prague Open by ji katapultoval do světové šedesátky a inkasovala by 43 tisíc dolarů, v přepočtu přes 990 tisíc korun.

Aby si radost z vítězství užila, musí v sobotu od 11:00 zdolat o rok mladší Teichmannovou. Levou rukou hrající Švýcarka v turnaji vyřadila třeba zkušenou Rusku Světlanu Kuzněcovovou a v semifinále Barboru Strýcovou.

"S Jil jsme docela dobrý kámošky, rozehrávaly jsme se tady spolu," řekla Muchová. Je připravena na španělský styl soupeřky, která se narodila v Barceloně a trénuje pod vedením Španěla Alberta Martina. "Lifty mi nevadí," ujistila.

Ať už finále dopadne jakkoli, bude Česko na další světové turnaje opouštět povzbuzena. Před čtrnácti dny zvládla v Prostějově premiéru ve Fed Cupu a nyní září v Praze. "Určitě mi to dodá sebevědomí," přikývla Muchová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články