Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kristýna Plíšková vypadla už v prvním kole, Siniaková postoupila

Praha - Dvě české tenistky zasáhly úvodní den do hry antukového turnaje WTA v Praze. Kateřina Siniaková postoupila po výhře nad Francouzkou Alizé Cornetovou 7:6, 6:3 do 2. kola, zatímco pro Kristýnu Plíškovou J&T Banka Prague Open skončilo po prohře se Hsieh Su-Wei z Tchaj-wanu 6:4, 3:6 a 1:6. Úterní program sledujte živě od 11:00 na ČT sport a našem webu.

Siniaková (113. WTA) se dostala do soutěže díky divoké kartě a Cornetovou porazila za hodinu a 50 minut. Na turnaji okruhu WTA tak slavila výhru v hlavním pavouku od lednového turnaje v Šen-čenu, kterým sezonu zahajovala. Ve druhém kole se může střetnout s krajankou a obhájkyní titulu Karolínou Plíškovou.

Šestadevadesáté hráčce světa Kristýně Plíškové se na pražských mezinárodních turnajích ITF či WTA nedaří. Od roku 2007 prohrála v české metropoli podesáté v řadě. "Doma mi to nejde, tak třeba příští rok," přeje si. "Tlakem to určitě není, ale ty turnaje nejsou úplně lehké, nejsou to pětadvacítky (dotace 25 tisíc dolarů)."

První den se hrálo v nepříjemném chladu, teploměr během zápasu Plíškové ukazoval osm stupňů Celsia. "Měla jsem studené ruce, což je stejné pro obě, ale neletí to. Kurt je mokrý a je to pomalejší, z čehož jsem nadšená nebyla," řekla. Ke konci zápasu hráčky zahřálo i slunce a Plíšková dohrávala v krátkém rukávu. "Chtěla jsem něco změnit, ale nepomohlo to," uvedla svěřenkyně trenéra Iva Mináře.

O postup do druhého kola budou v úterý z Češek usilovat fedcupové vítězky Plíšková, loňská finalistka Lucie Hradecká, Lucie Šafářová a Barbora Strýcová. Dále také Markéta Vondroušová a z kvalifikace prošlo navzdory porážce trio Tereza Smitková, Andrea Hlaváčková a Barbora Krejčíková. Jedničkou turnaje dotovaného půl milionem dolarů je Ruska Světlana Kuzněcovová. 

Výsledky tenisového turnaje žen v Praze:

Dvouhra - 1. kolo: Siniaková - Cornetová (Fr.) 7:6 (7:5), 6:3, Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) - Kristýna Plíšková 4:6, 6:3, 6:1, Konjuhová (Chorv.) - Ostapenková (6-Lot.) 5:7, 6:2, 6:1, Brengleová (USA) - Broadyová (Brit.) 6:2, 6:0, Čepelová (SR) - Gasparjanová (Rus.) 7:6 (9:7), 7:5.

Čtyřhra - 1. kolo: Chan Chin-wei, Jansová-Ignaciková (Tchaj-wan/Pol.) - Smitková, Štefková 7:6 (7:5), 6:3, Irigoyenová, Kaniaová (Arg./Pol.) - Strýcová, Voráčová 6:4, 7:6 (7:5).

Kvalifikace - 3. kolo: Razzanová (Fr.) - Krejčíková 6:3, 6:2, Kingová (USA) - Smitková 6:1, 6:3, Dodinová (Fr.) - Hlaváčková 6:2, 6:2, Cirsteaová (5-Rum.) - Hesseová (Fr.) 7:6 (7:2), 4:6, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články